Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας: “Να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων” [video]

Photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2022, στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Συνολική κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την αντιμετώπιση της πανδημίας άσκησε στην ομιλία του στη Βουλή, στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Κορύφωσε την επίθεσή του κατά της ΝΔ ζητώντας για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας κορύφωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα και ζήτησε χαρακτηριστικά «Να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων».

Συγκεκριμένα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση σας αποδείχτηκε αναποτελεσματική και ανίκανη να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Αποδείχτηκε επίσης αυταρχική, αδιάφορη στις αγωνίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αποδείχθηκε ανήθικη και επικίνδυνη. Θα έφτανε και μόνον η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα, η αγνόηση των ειδικών που κόστισε χιλιάδες ζωές, αλλά και τα ψέματα που ακολούθησαν τη δημοσίευσή της, για να παραιτηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση άλλης ευρωπαικής χώρας… Στις δημοκρατίες, όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γιατί σας ερωτώ: Με ποια αξιοπιστία θα δώσετε εσείς κύριε Μητσοτάκη τη μάχη απέναντι στο 5ο κύμα της πανδημία που θα έρθει την άνοιξη. Με ποια στρατηγική θα δώσετε εσείς στήριγμα στη κοινωνία που υποφέρει από την ακρίβεια; Έχετε όμως σήμερα, μια δυνατότητα να φανείτε αντάξιος της ευθύνης. Να σταθείτε σε αυτό εδώ το βήμα και αντί για δικαιολογίες, για ψέματα, για ύβρεις προς τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Να φερθείτε έντιμα. Να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο. Και μια είναι μόνο η διέξοδος στο σημερινό αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη. Να προκηρύξετε εκλογές. Να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: