Δύο θάνατοι ασθενών με κορωναϊό στην Κύπρο: 393 νέα κρούσματα

FILE PHOTO: Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στη μονάδα εντατικής θεραπείας ασθενών COVID-19 στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. EPA, KATIA CHRISTODOULOU




Δύο άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19 ενώ εντοπίστηκαν 393 νέα περιστατικά COVID, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων ανέβηκε σε 610 και των κρουσμάτων σε 140.851. Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 0,61%.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, 146 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 55 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 77,4% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Πέντε post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 64.507 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Τα 2 άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε άντρα, ηλικίας 84 ετών, που κατέληξε στις 12 Δεκεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σε γυναίκα, ηλικίας 66 ετών, που κατέληξε στις 12 Δεκεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από τους 55 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 18 είναι διασωληνωμένοι, οι 3 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 34 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Στη νεκρώσιμο ακολουθία του ήρωα έφεδρου ανθυπασπιστή Καραγκούνη ο Χαρδαλιάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: