Διάλεξη Προκόπη Παυλόπουλου στον Κύκλο Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης: Για Θαλάσσιες Ζώνες Ελλάδας – Κύπρου

File photo: O Προκόπης Παυλόπουλος (πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (2015-2020) Καθηγητής Νομικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών) μιλά σε πάνελ στην 2η ημέρα του 6oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο Ζαππείο Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




Ο Οργανισμός «Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης» διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, μέσω της ηλεκτρονικής δομής ZOOM.

Το θέμα της διάλεξης του κ. Παυλόπουλου θα είναι «οι Θαλάσσιες Ζώνες της Ελλάδας και Κύπρου κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

  • Ο κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης ιδρύθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου του 2014 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου έγινε και η πρώτη συνεδρίαση, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.».

Σκοπός της ίδρυσής του ήταν να οργανωθεί και να διασυνδεθεί το σημαντικό Ακαδημαϊκό δυναμικό που έχει άμεση η έμμεση σχέση με τον Ελληνισμό. Παρευρέθηκαν αρκετοί Έλληνες ακαδημαϊκοί της περιοχή Βοστώνης, και απευθύνεται σε καθηγητές και ακαδημαϊκούς οι οποίοι ήδη διδάσκουν ή είναι συμβεβλημένοι με πανεπιστήμια.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Κύκλου είναι:

Να φέρει μαζί τα μέλη του σε κοινωνικές και, το σημαντικότερο, πνευματικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να γνωριστούν σε κατατοπιστικές, ενδιαφέρουσες, και κοινωνικά ευχάριστες εκδηλώσεις.

Να διευκολύνει και να προάγει τη συζήτηση και κατανόηση θεμάτων τρέχοντος ενδιαφέροντος μέσω διοργανώσεως διαλέξεων και συζητήσεων.

Να καθιερώσει υποτροφίες που να αναγνωρίζουν την αριστεία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν δεσμούς με τον Ελληνισμό και να οργανώσει την συγκέντρωση κεφαλαίων για τον σκοπό αυτό.

Να δικτυωθεί με Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Ελλάδα και την Διασπορά, και να παρέχει συμβουλές, βοήθεια και καθοδήγηση.

Να αλληλεπιδράσει και να συνεργαστεί με οργανώσεις που έχουν παρεμφερή ενδιαφέροντα για τον Ελληνισμό.

Πρόεδρος του Κύκλου σήμερα είναι η κ. Ροζελίτα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια Μηχανολογίας στο Merrimack College.

Πηγή: ertnews.gr/Εθνικός Κήρυκας

 

 

Βράβευση για Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης: Παλαιότερο εν λειτουργία εκπαιδευτικό ίδρυμα της ελληνικής διασποράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: