«Χρυσός» αλλά προσγειωμένος ο Μέσι: «Δεν με απασχολεί να είμαι ο κορυφαίος, ούτε το επιδιώκω»

File photo Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν Λιονέλ Μέσι στην παρουσίαση της Χρυσής Μπάλας στο Παρκ ντε Πρενς πριν τον αγώνα κόντρα στη Νις, Γαλλία, 01 Δεκεμβρίου 2021. EPA/Ian Langsdon




Μπορεί να κέρδισε για έβδομη φορά τη Χρυσή Μπάλα, ωστόσο ο Λιονέλ Μέσι παρουσιάστηκε πολύ ταπεινός στις δηλώσεις του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «France Football».

Ο Αργεντίνος σουπερστάρ του ποδοσφαίρου τόνισε ότι δεν τον απασχολεί να είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και πως του αρκεί που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Δεν σκέφτομαι ότι είμαι ο κορυφαίος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ούτε το επιδιώκω. Και μόνο που απλά θεωρούμαι ανάμεσα στους κορυφαίους, μου αρκεί. Είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ και δεν με απασχολεί να είμαι ο κορυφαίος. Δεν το ήθελα. Δεν αλλάζει κάτι στη δουλειά μου.

Δεν σκέφτομαι πως είμαι πρότυπο ούτε ότι είμαι ένας άνθρωπος που αξίζει να δίνει συμβουλές. Απλά πάλεψα για τα όνειρά μου. Έβαζα στόχο να βελτιώνομαι και κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος, να πετυχαίνω νέους στόχους. Έπαιξε ρόλο και η τύχη. Ο Θεός αποφάσισε για όσα μου ήρθαν…»

Τσάβι: «Απόλυτη δικαιοσύνη η Χρυσή Μπάλα του Μέσι, είναι ο καλύτερος όλων των εποχών»

Ο πρώην συμπαίκτης του Μέσι και ένας από τους τρεις άξονες της εκρηκτικής μεσαίας γραμμής της Μπαρτσελόνα επί Πεπ Γκουαρντιόλα, Τσάβι Ερνάντες, δεν ήταν όμως το ίδιο συγκρατημένος ως προς τα κοπλιμέντα για τον Αργεντίνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο νεός προπονητής των Μπλαουγκράνα μίλησε για τη βράβευση του άλλοτε συμπαίκτη του, δηλώνοντας πως ήταν η απόλυτη δικαιοσύνη να πάρει τη Χρυσή Μπάλα ο Αργεντίνος σταρ, καθώς σύμφωνα με εκείνον είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και ο καλύτερος όλων των εποχών παράλληλα.

Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντες. EPA/Alejandro Garcia μέσω ΚΥΠΕ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι:

«Νομίζω ότι είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και ο καλύτερος όλων των εποχών. Και του αξίζει αυτό το έβδομο βραβείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ίσως το άξιζε και ο Λεβαντόφσκι ή άλλοι παίκτες, αλλά αυτή είναι η ίδια συζήτηση κάθε χρόνο. Τη στιγμή που ανοίγουν τον φάκελο και λένε ότι τον κέρδισε ο Μέσι, τότε είναι δίκαιο».

Πληροφορίες από ΕΡΤ

«Ο Μέσι θα βάλει πολλά γκολ με την Παρί» δήλωσε ο προπονητής Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: