Μπάιντεν στον Πούτιν: ΗΠΑ και σύμμαχοι θα απαντήσουμε αποφασιστικά εάν εισβάλετε στην Ουκρανία.

FILE PHOTO: President Joe Biden in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, DC, USA, 23 November 2021. EPA, JIM LO SCALZO




Πενήντα λεπτά ήταν η διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, με επίκεντρο την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το τηλεφώνημα αυτό, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Ρώσου προέδρου, ξεκίνησε στις 22.35 (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 23.25.

Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο αναμένεται να κάνουν σύντομα ανακοινώσεις για τα όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Μετά τη συνάντηση, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκι δήλωσε:

Ο πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν, μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με την Ουκρανία. Κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στη διπλωματία, ξεκινώντας στις αρχές του επόμενου έτους με τον διμερή Στρατηγικό Διάλογο για τη Σταθερότητα, στο ΝΑΤΟ μέσω του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι ουσιαστική πρόοδος σε αυτούς τους διαλόγους μπορεί να σημειωθεί μόνο σε ένα περιβάλλον αποκλιμάκωσης και όχι κλιμάκωσης.

Ρωσία-ΗΠΑ: Σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες για την Ουκρανία στη Γενεύη στις 10 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: