Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί Λιγνάδη περί σκευωρίας: Κόλαφος το βούλευμα * Στο εδώλιο για 4 βιασμούς

File photo: Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. 24 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) παραπέμπεται να δικαστεί ο ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης για τους τέσσερις βιασμούς που του αποδίδονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο παράλληλα διατάσσει τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης στις φυλακές της Τρίπολης.

Ομόφωνα οι δικαστές του Συμβουλίου αποφάσισαν ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να δικαστεί για τους βιασμούς των τεσσάρων ανδρών, ανηλίκων ή νεαρής ηλικίας, που του καταλογίζονται μετά από καταγγελίες των θυμάτων.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν στο σύνολο της την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να μη γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί που προβάλλει ο προσωρινά κρατούμενος καλλιτέχνης ο οποίος αποδίδει την όλη υπόθεση σε σκευωρία που έχει εξυφανθεί σε βάρος του για καλλιτεχνικούς και πολιτικούς λόγους.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της αποδεχόταν τους λόγους για τους οποίους ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν αποφασίσει την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δικαστικές αρχές κρίνουν πως ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι άτομο «επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», κρίση που υιοθετείται και στο βούλευμα του Συμβουλίου το οποίο δέχεται πως σε βάρος του ηθοποιού «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή που τον βαρύνει.

Κατά την κρίση των δικαστών ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να εξέλθει από την φυλακή αλλά να παραταθεί η κράτησή του προς αποτροπή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Την ίδια άποψη διατύπωσε και η εισαγγελέας που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο την παραπομπή του, επεσημαίνοντας τα εξής:

«Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί η ημερομηνία που ο καλλιτέχνης θα καθίσει στο εδώλιο του ΜΟΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Εικόνα – σοκ: 73χρονη με κορωναϊό κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: