Αντιφατικά τα πρώτα αποτελέσματα για το ΚΙΝΑΛ, στις 10 αξιόπιστη εικόνα: Τρεις δηλώνουν σίγουροι για τον β’ γύρο

Κόσμος ψηφίζει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζουν απόδημοι Έλληνες . Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος , Ανδρέας Λοβέρδος , Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης. Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση . Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βράδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί , ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Έκλεισαν επισήμως οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ στις 8 το βράδυ μετά την ωριαία παράταση λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου που αναμένεται να προσεγγίσει τις 280.000.

Συνεχίζεται, με σιωπηρή παράταση η ψηφοφορία μόνο για όσους είχαν μπει στην ουρά έως τις 8 μ.μ. προκειμένου να ολοκληρωθεί σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο περίπου 15% των εκλογικών τμημάτων αναμένεται να γίνουν γνωστά γύρω στις 10 μ.μ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έφθασαν τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών ανά την επικράτεια, όσον αφορά την επιλογή νέου προέδρου του κόμματος. Ειδικότερα, στα Άγραφα προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 47 ψήφους, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 33 ψήφους, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 11, ο Παύλος Γερουλάνος με 2 και ο Παύλος Χρηστίδης με μία ψήφο.

Όσον αφορά την Ελαφόνησο όπου έκλεισαν πριν από λίγο οι κάλπες, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28 και από μια ψήφο έλαβαν Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί με 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και αμέσως μετά ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στο νησί της Λέρου πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 45 ψήφους, ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 38, ο Γιώργος Παπανδρέου με 32 και ο Παύλος Χρηστίδης με 33 ψήφους. Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους είναι ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Πάυλος Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν Παπανδρέου με 9, Λοβέρδος με 2 και Καστανίδης 1.

Στη Στυλίδα προηγείται ο Ανδρουλάκης με 108 ψήφους, ακολουθεί ο Παπανδρέου με 57 ψήφους και ο Λοβέρδος με 55 ψήφους. Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος είναι ο Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν Παπανδρέου με 29, Λοβέρδος με 22, Χρηστίδης με 23 και Γερουλάνος με 1 ψήφο. Στο Μακροχώρι Ημαθίας πρώτος είναι ο Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν Παπανδρέου με 49 και Καστανίδης με 24.

Στο Σχηματάρι Βοιωτίας πρώτος είναι ο Ανδρουλάκης και ακολουθούν Λοβέρδος και Παπανδρέου. Στο Ασημί Ηρακλείου, που έχει ερείσματα ο Ανδρουλάκης, έρχεται πρώτος με 202 ψήφους, ακολουθούν Παπανδρέου με 117, Λοβέρδος με 38.

Στη Στέγη Ημαθίας πρώτος είναι ο Λοβέρδος με 161 ψήφους, ακολουθεί ο Ανδρουλάκης με 132 και ο Παπανδρέου με 70.

Στα Τέμπη πρώτος είναι ο Ανδρουλάκης με 30 ψήφους και ακολουθούν Παπανδρέου με 25 και Λοβέρδος με 22 ψήφους. Στον Σοχό Θεσσαλονίκης προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 82 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 26 και Παπανδρέου με 22 ψήφους. Σχεδόν παντού την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν Παπανδρέου, Ανδρουλάκης και Λοβέρδος

Από την πλευρά των υποψηφίων είναι σαφές από όλους ότι, όπως αναμενόταν, τρεις διεκδικούν την είσοδό τους στον β’ γύρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από τα επιτελεία και τριών εκφράζεται σχεδόν βεβαιότητα ότι θα είναι στην επόμενη φάση, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν χωρούν μόνον δύο.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς αυτή τη στιγμή να γίνεται αναφορά σε ποσοστά θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι στον β’ γύρο με πιθανότερο αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέοπυ και ότι τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στο επιτελείο του κ. Λοβέρδου εκφράζεται αισιοδοξία ενώ αντιθέτως στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο υπάρχει βεβαιότητα αλλά διακινδινεύονται και προβλέψεις ποσοστών. Μάλιστα ορισμένων βάζουν τον πήχη εξαιρετικά ψηλά και μιλούν ακόμη και για 40%.

Προς νέα παράταση η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ μετά τη μεγάλη προσέλευση: Το ζητούν και οι 6 υποψήφιοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: