50 κρούσματα της ΄Ομικρον στη Ζιμπάμπουε, πολλά σε κολλέγιο και ποδοσφαιρική ομάδα εφήβων

File photo Εκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση και ενισχυτικές δόσεις εμβολίου EPA/AARON UFUMELI μέσω ΚΥΠΕ




Οι υγειονομικές αρχές της Ζιμπάμπουε έχουν εντοπίσει μέχρι σήμερα 50 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Τζον Μανγκουίρο. Η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Τα περισσότερα κρούσματα της Όμικρον εντοπίστηκαν σε μια παιδαγωγική σχολή. Ορισμένα είναι μεταξύ των μελών της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας εφήβων (Under-17) που επρόκειτο να συμμετάσχει σε ένα τοπικό τουρνουά.

«Πήραμε 20 δείγματα από το κολέγιο και 22 από την ποδοσφαιρική ομάδα, όλα βρέθηκαν θετικά στην παραλλαγή Όμικρον», είπε ο υπουργός. Τα υπόλοιπα 8 κρούσματα εντοπίστηκαν σε τυχαίους ελέγχους.

Από την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα επέβαλε αυστηρά νέα μέτρα, όπως δεκαήμερη καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα. Παρατείνεται επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα ενώ για να μπει κάποιος σε μπαρ ή κλαμπ θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η υποχρεωτική καραντίνα έχει ανησυχήσει ιδίως τους Ζιμπαμπουανούς μετανάστες στη Νότια Αφρική, οι οποίοι συνήθως επιστρέφουν στη χώρα τους για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Από τον Μάρτιο του 2020 έχουν καταγραφεί στη Ζιμπάμπουε 136.379 μολύνσεις και 4.707 θάνατοι από Covid-19.

Με πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Πέντε συλλήψεις στη Φινλανδία για “προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας”: Υπερασπιστές της ανωτερότητας της λευκής φυλής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: