«Το μονοπάτι των Θεών»: Με φαραωνική τελετή εγκαινιάστηκε η Λεωφόρος των Σφιγγών στην Αίγυπτο [videos]

File photo Πυροτεχνήματα λάμπουν στον ουρανό της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της τελετής ανοίγματος της Λεωφόρου των Σφιγγών στον αρχαίο Ναό του Λούξορ, Αίγυπτος, 25 Νοεμβρίου 2021. EPA/KHALED ELFIQI μέσω ΚΥΠΕ




Τον αρχαίο δρόμο που κάποτε ονομαζόταν «το μονοπάτι των Θεών» αναβίωσε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, με μια φαντασμαγορική τελετή το βράδυ της Πέμπτης.

Η λαμπερή αναβίωση που είχε κοινά στοιχεία με την περσινή χρυσή παρέλαση των Φαραώ, σηματοδότησε το άνοιγμα της αρχαίας Λεωφόρου των Σφιγγών του Λούξορ της Αιγύπτου.

Ηθοποιοί μεταφέρουν ένα χρυσό καράβι στηνν παρέλαση για τα εγκαίνια. EPA/KHALED ELFIQI μέσω ΚΥΠΕ

Όπως ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η Λεωφόρος των Σφιγγών εκτείνεται σε μήκος 2.700 μέτρων ανάμεσα στους αρχαίους ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, μία περιοχή που δίκαια χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, αντανακλώντας τον τεράστιο πλούτο του αρχαίου πολιτισμού της Αιγύπτου.

Στην περιοχή, οι αρχές πραγματοποίησαν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης της περιοχής και των αρχαιολογικών χώρων τους τελευταίους μήνες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πρέσβεις από πολλές χώρες και αρκετοί επίσημοι μαζί με πλήθος κόσμου και εντάσσεται στο πλαίσιο της Αιγύπτου για την αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

Η πομπή για να ανοίξει ξανά ο δρόμος μήκους 2,7 χιλιομέτρων (1,7 μίλια) περιλάμβανε μια αναπαράσταση του αρχαίου φεστιβάλ Opet, όπου αγάλματα Θηβαϊκών θεοτήτων «παρέλαυναν» κάθε χρόνο κατά την εποχή του Νέου Βασιλείου για τον εορτασμό της γονιμότητας και της πλημμύρας του Νείλου.

Ο επιβλητικός ναός. EPA/KHALED ELFIQI μέσω ΚΥΠΕ
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι. EPA/KHALED ELFIQI μέσω ΚΥΠΕ
Η Λεωφόρος των Σφιγγών. EPA/KHALED ELFIQI μέσω ΚΥΠΕ

Πληροφορίες από Σκάι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: