Το «φάντασμα» του αποκλεισμού, ο Φράνκο και η συνεχής παρουσία της Ισπανίας σε Μουντιάλ

File Photo Ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας Λουίς Ενρίκε EPA/Rodrigo Jimenez




Την κρισιμότητα των αγώνων με Ελλάδα (11/11) και Σουηδία (14/11), είχε ήδη υπογραμμίσει ο Λουίς Ενρίκε, την περασμένη εβδομάδα, μόλις ανακοίνωσε τους κληθέντες για τα δύο προκριματικά παιχνίδια του Μουντιάλ 2022.

«Τα παιχνίδια με την Ελλάδα και τη Σουηδία μου δημιουργούν περισσότερη πίεση από το Nations League», είχε πει ο Ισπανός Ομσπονδιακός.

Το πράττουν τώρα και τα ισπανικά ΜΜΕ! «Με όλη την Ισπανία πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά σήμερα η εφημερίδα “ Marca”, σημειώνοντας ότι το πλεονέκτημά της Ισπανίας είναι ότι τα play-offs είναι εγγυημένα μέσω του Nations League, αλλά και πώς οι δύο νίκες της «σφραγίζουν το διαβατήριο» για το Κατάρ.

«Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός στον οποίο η Ισπανία τα πάει καλά. Από τις τέσσερις επισκέψεις της, νίκησε τις τρεις και είχε μία ισοπαλία. Και οι δύο φορές που έπαιξε στην Αθήνα πέτυχε τη νίκη: 2-3 στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 και 0-2 στον πρώτο επίσημο αγώνα του Ινιάκι Σάεθ, που έφερε την πρόκριση για το Euro 2004», ανέφερε η Marca, που δεν διστάζει να υπογραμμίσει ότι «το φάντασμα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς Ισπανία εμφανίζεται μετά από πολλά χρόνια κρυμμένο. Ίσως από το 1994, με εκείνο το γκολ εναντίον της Δανίας στο Sánchez-Pizjuán, να μην ήταν… τόσο παρών. Γιατί στα play-offs του 2006 η ομάδα ήταν πολύ ανώτερη από τη Σλοβακία».

Η ισπανική εφημερίδα «θυμήθηκε» ακόμη και τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, αλλά και τα χρόνια της Δημοκρατίας στην Ισπανία, αφού έκτοτε η “ Roja” ήταν πάντα παρούσα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η τελευταία φορά που απουσίασε ήταν στη Γερμανία το 1974. Έκτοτε, η Ισπανία έχει έντεκα σερί συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην Ευρώπη μόνο η Γερμανία, που δεν έχει λείψει από το 1950, είναι καλύτερη.

Και στον κόσμο υπάρχουν μόνο δύο με αυτά τα έντεκα ή περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα στη σειρά: η Βραζιλία (στα 21) και η Αργεντινή (η τελευταία της απουσία ήταν στο Μεξικό το 1970).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, A. Bαζογιάννης
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκαλύπτει γιατί πηγαίνει τόσο συχνά στην… τουαλέτα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: