“Σύντροφοι” του ΑΚΕΛ θα δημοσιευθούν τα πρακτικά και του δείπνου! Οι διαρροές, τα κομματικά παίγνια και η φαντασία τους…

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον πρώην Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία. ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Το κοντό του και το μακρύ του ο καθένας. Κατανοητό. Πολιτικοί και κόμματα αναζητούν την αυτοδικαίωση. Αλλά, εμάς γιατί μας μπλέκουν στους καυγάδες τους; Θέλουν βοήθεια; Αφού μόνοι τους τα αποφάσιζαν, μόνοι τους τα έκαναν θάλασσα.

Όταν εμείς από δημοσιογραφικό καθήκον, τους προειδοποιούσαμε πού οδηγούν τον τόπο, αυτοί το χαβά τους. Τώρα, τους φταίει ο αγγελιαφόρος;

Προσπαθούν πολλοί να δημιουργήσουν αμφιβολίες για όσα αποκαλύπτονται μέσα από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε. Αλλά, ένα μεγάλο κόμμα όπως το ΑΚΕΛ, δεν επιτρέπεται να ρίχνει σκιές και στη δημοσιογραφική δουλειά, επειδή θέλει να πλήξει τον Πρόεδρο και το κόμμα του. Ας βρει άλλον τρόπο.

Χθες, για παράδειγμα, ήταν ιδιαίτερα προσβλητική για τον «Φιλελεύθερο» η ανακοίνωση του. Μίλησε, κοτζάμ ΑΚΕΛ, για «αποσπασματικές διαρροές στον Τύπο» προσφέροντας έδαφος να αλωνίζουν οι «λόχοι των ηλιθίων», που γράφουν στο διαδίκτυο ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους χωρίς καν να διαβάζουν τι γράφει ο Φιλελεύθερος. Στο ΑΚΕΛ διαβάζουν, θέλουμε να πιστεύουμε.

Περιμέναμε να αντιληφθούν, αυτοί τουλάχιστον, ότι:

  • Πρώτον, δεν δημοσιεύουμε τίποτε αποσπασματικό, αλλά ολόκληρα τα πρακτικά των συναντήσεων του Γκουτέρες λέξη προς λέξη, κι ο καθένας μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του. Και,
  • Δεύτερον, ας μην μιμούνται τους ηλίθιους που γράφουν «αν είναι δημοσιογραφία που κάνουν να δημοσιεύσουν ΟΛΑ τα έγγραφα, περιλαμβανομένων και των συναντήσεων του γενικού γραμματέα με τον Αναστασιάδη. Να δημοσιεύσουν και τα πρακτικά του δείπνου…», όπως έγραφε ένας χτες σε εφημερίδα.

Ας έχουν την υπομονή να δουν τι θα δημοσιεύσουμε. Προκαταβολικά τους ενημερώνω, για να ηρεμήσουν, ότι έχουμε και τα πρακτικά του δείπνου και τα πρακτικά της συνάντησης Γκουτέρες – Αναστασιάδη και θα τα δημοσιεύσουμε ολόκληρα, όπως κάναμε και με τα προηγούμενα. Αν βιάζονται ας μας στείλουν κανέναν μεταφραστή να βοηθήσει. Είναι πολλά και έχουν ενδιαφέρον, για να ξέρετε.

Όταν λέει το ΑΚΕΛ «οι δε αποσπασματικές διαρροές στον Τύπο μετά από τέσσερα χρόνια δεν διασώζουν ούτε τον κ. Αναστασιάδη ούτε το Συναγερμό από την κρίση της Ιστορίας», κατανοούμε ότι στόχος τους είναι ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, αλλά οφείλουν να δείξουν λίγο σεβασμό στη δουλειά του «Φιλελεύθερου». Διότι, εμείς πιστεύουμε ότι προσφέρουμε υπηρεσία και στους ίδιους με αυτό που κάνουμε, τους βοηθούμε να έχουν πληρέστερη ενημέρωση -αν το επιθυμούν, δηλαδή- για το καλό του τόπου.

Επίσης, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Μιχάλης Ιγνατίου εργάζεται στη Νέα Υόρκη, είναι διαπιστευμένος δημοσιογράφος στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και αποκάλυψε κατά καιρούς άπειρα έγγραφα για το Κυπριακό.

Πώς στο καλό ξαφνικά μιλούν με τόση ευκολία για διαρροές του Αναστασιάδη. Άσε που είναι και αστείο. Διότι, σαν να μας λένε ότι ο Αναστασιάδης τους άφησε τέσσερα χρόνια να τον κατηγορούν και αφού έστησαν μια τεράστια βιομηχανία κι έστρεψαν εναντίον του όλο το ναιναικιστάν, του ήρθε τώρα η θεία φώτιση να διαρρεύσει τα πρακτικά για να καθαρίσει. Και γιατί δεν το έκανε νωρίτερα ώστε να αποτρέψει τον διασυρμό του;

  • Αλλά, έστω κι έτσι να συμβαίνει, ας πούμε ότι έχουμε Πρόεδρο που δεν το έκοψε ο νους του τόσο καιρό, άμα λένε αυτές τις ανοησίες είναι ως να παραδέχονται ότι τα έγγραφα που δημοσιεύονται δικαιώνουν τον Αναστασιάδη. Επομένως, οι ίδιοι πουλούσαν στον κόσμο παραμύθια επί τέσσερα χρόνια;

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς εδώ είμαστε δημοσιογράφοι και γι΄ αυτό τους λέμε να μην μας μπλέκουν στα παίγνια τους. Τώρα που βρήκαμε τα έγγραφα, τώρα τα δημοσιεύουμε και δεν θα περιμέναμε (πότε;) να τα δημοσιεύσουμε παραμονές εκλογών, για παράδειγμα, όπως θα έκαναν όσοι παίζουν παιχνίδια, ούτε μας αφορά ποιον εξυπηρετούν πολιτικά, ούτε ποιον ξεσκεπάζουν.

Εξυπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση κι αυτό αρκεί.

Υ.Γ.: Μαζί με το ΑΚΕΛ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου προσωπικά, που κατά τα άλλα κόπτεται για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία και σέβεται τον «Φιλελεύθερο» και τους δημοσιογράφους, βρήκε ευκαιρία κι αυτή να κάνει αναρτήσεις περί διαρροών. «Τρέχουν να διαρρέουν μπας και σώσουν την παρτίδα», έγραφε. Δεν το περίμενα. Συγχαρητήρια.

[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Τα πρακτικά του ΟΗΕ για το Κραν Μοντανά προκαλούν παράκρουση: “Πρώτα-πρώτα έχετε καταλάβει τι είναι αυτά τα έγγραφα;”

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: