Πέθανε από κορωναϊό αντιεμβολιαστής στην Αυστρία που πήγε σε πάρτι για να κολλήσει

File Photo Στιγμιότυπο από διαδήλωση αντιεμβολιαστών EPA/GEORGI LICOVSKI




Ένας 55χρονος κατέληξε πριν λίγες μέρες στην Αυστρία λόγω επιπλοκών του Covid-19 και άλλοι διασωληνώθηκαν, αφού συμμετείχαν σε «πάρτι για κορωναϊό», στο Μπολτσάνο της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στην προσπάθειά τους να μολυνθούν από τον ιό.

Σύμφωνα με τον Ιndependent, τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, φέρονται να νοσηλεύτηκαν στην περιοχή των Άλπεων αφού προσβλήθηκαν σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Αξιωματούχοι υγείας θεωρούν ότι οι ασθενείς προσπάθησαν σκόπιμα να μολυνθούν, ώστε να αποκτήσουν «πράσινο πάσο», το οποίο απαιτείται τόσο στον χώρο της εργασίας όσο και της ψυχαγωγίας στην Ιταλία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πάτρικ Φραντζόνι, συντονιστής της μονάδας κατά του Covid στο Μπολτσάνο, δήλωσε στην εφημερίδα Il Dolomiti ότι ενημερώθηκε από γιατρούς πως ασθενείς παραδέχτηκαν ότι μολύνθηκαν επίτηδες με στόχο να αναπτύξουν αντισώματα και να πάρουν το πάσο χωρίς να εμβολιαστούν.

Όπως εξήγησε όμως ο επιστήμονας, «υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες και ακόμη και οι νέοι μπορούν να καταλήξουν στο νοσοκομείο». Σε ένα κλειστό δωμάτιο, από πέντε έως δέκα άτομα μπορούν εύκολα να μολυνθούν σε μια νύχτα, εξήγησε.

Η Εισαγγελία στο Μπολτσάνο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για τα αποκαλούμενα «κορωνα-πάρτι». Η ίδια… μέθοδος έχει διαδοθεί στην Αυστρία και στη Γερμανία, με ορισμένους αντιεμβολιαστές γονείς να εμπλέκουν ακόμα και τα παιδιά τους.

Η ιταλική πόλη πάντως είναι μια από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία στη γειτονική χώρα.

Mε πληροφορίες από efsyn.gr

Σοβαρές ταραχές στη Γουαδελούπη λόγω περιοριστικών μέτρων: Σε δύσκολη θέση το Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: