O Ναύαρχος που έπεισε τους Πορτογάλους να εμβολιαστούν δίνει μια συμβουλή στην Ελλάδα… [video]

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN




Από παράδειγμα προς αποφυγήν, στις αρχές του καλοκαιριού, η Πορτογαλία είναι πλέον παράδειγμα προς μίμηση το τελευταίο διάστημα, στο θέμα των εμβολιασμών.

Η χώρα της Ιβηρικής έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη και ως αποτέλεσμα όλοι οι επιδημιολογικοί της δείκτες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες, γεγονός που πιστώνεται, σε μεγάλο βαθμό, και στον ναύαρχο Ενρίκε Γκοουβέια ε Μέλο.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, ο ε Μέλο εξήγησε πώς επιτεύχθηκε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο.

«Ήταν ένας συνδυασμός από παράγοντες. Πολεμήσαμε μια παράδοση αντιεμβολιασμού. Κινηθήκαμε σε 3 κρίσιμα σημεία. Με μια καλή οργάνωση πείσαμε τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά είχε και ο κόσμος την συνείδηση να μην δημιουργεί προβλήματα στον εμβολιασμό», είπε ο ε Μέλο.

«Οι Πορτογάλοι άκουσαν τη γλώσσα των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού. Κάναμε την αναλογία ενός πολέμου. Από τη μία πλευρά είναι ο ιός και από την άλλη ο λαός που πρέπει να προστατευτεί. Η συμβουλή που θα δίναμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι να εξηγήσει ότι υπάρχουν 2 δρόμοι. Ο δρόμος του μη εμβολιασμού είναι πολύ επικίνδυνος. Ο άλλος δρόμος είναι ασφαλής και επιστημονικός. Στον δρόμο του μη εμβολιασμού πεθαίνει 1 στους 50 ανθρώπους», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΟΠΕΝ

Γκουβέια ε Μέλο: Ο αντιναύαρχος που απογείωσε τους εμβολιασμούς στην Πορτογαλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: