Μητσοτάκης προς Τζόνσον: Πρωτίστως αξιακό και πολιτικό ζήτημα η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τζόνσον και Μητσοτάκης έξω από την πρωθυπουργική κατοικίαστην Ντάουνινγκ Στριτ 10 EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/EPA/ANDY RAIN




«Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα. Θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως.

Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε συζήτησή του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, που καλύπτουν την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε, δε, πως «δεν είναι κατά βάση ζήτημα μόνο νομικό, είναι πρωτίστως ζήτημα αξιακό και πολιτικό», ενώ διαβεβαίωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό μας».

Ο κ. Τζόνσον, όπως αναμενόταν από την ελληνική πλευρά, επανέλαβε την πάγια βρετανική θέση ότι το ζήτημα των Γλυπτών αφορά τους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου και όχι την Κυβέρνησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, του απεσταλμένου Σπύρου Μουρελάτου
Λονδίνο, Βρετανία

Φιλελληνισμός, Λόρδος Βύρων και κλιματική αλλαγή: Διάλογος Μητσοτάκη – Τζόνσον στο κατώφλι της Ντάονινγκ Στριτ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: