Λόγω της Όμικρον: Σύσκεψη του προέδρου Μπάιντεν με την ομάδα των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τα μέλη της ομάδας που ασχολούνται με την πανδημία. Φωτογραφία via White House




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε χθες το βράδυ στον Λευκό Οίκο με τα μέλη της ομάδας των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι στη σύσκεψη ήταν παρών και ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των τακτικών ενημερώσεων που είχε για τον COVID ενώ βρισκόταν σε ταξιδι, ο Πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα (χθες) αυτοπροσώπως με τον Επικεφαλής Ιατρικό Σύμβουλό του, Δρ. Anthony Fauci, και μέλη της Ομάδας Αντίδρασης του Λευκού Οίκου για τον COVID.

Ο Δρ Fauci και τα μέλη της Ομάδας Αντίδρασης για τον COVID ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την παραλλαγή Omicron.

Ο Δρ. Fauci ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι, ενώ θα χρειαστούν περίπου δύο ακόμη εβδομάδες για να έχουμε περισσότερες οριστικές πληροφορίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και άλλα χαρακτηριστικά της παραλλαγής, συνεχίζει να πιστεύει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πιθανό να παρέχουν έναν βαθμό προστασίας έναντι σοβαρότατων περιπτώσεων COVID.

Ο Δρ Fauci επανέλαβε επίσης ότι τα ενισχυτικά (εμβόλια) για πλήρως εμβολιασμένα άτομα παρέχουν την ισχυρότερη διαθέσιμη προστασία από τον COVID.

Η άμεση σύσταση της Ομάδας Ανταπόκρισης στον COVID σε όλους τους εμβολιασμένους ενήλικες είναι να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Όλοι οι ενήλικες είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική δόση εάν εμβολιάστηκαν πριν από έξι μήνες ή περισσότερο με Pfizer ή Moderna ή πριν από δύο μήνες ή περισσότερο με την Johnson & Johnson.

 Είναι σημαντικό ότι όσοι ενήλικες και παιδιά δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως. Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει σχετικά με τη νέα παραλλαγή και την απάντηση των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώνεται για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, την ώρα που Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία ανακοίνωναν ότι εντόπισαν κρούσματα.

«Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι και η ομάδα αντιμετώπισης της Covid παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις για την Όμικρον και είναι σε τακτική επαφή με αξιωματούχους υγείας σε όλον τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μέχρι στιγμής, η Όμικρον δεν έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Όμως ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, είπε στην εκπομπή Weekend Today του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι «δεν θα εκπλαγεί» εάν συμβεί αυτό.

«Όταν έχουμε έναν ιό που δείχνει αυτό το επίπεδο μεταδοτικότητας και έχουμε ήδη κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι, όπως στο Ισραήλ και το Βέλγιο και σε άλλες περιοχές, όταν έχουμε έναν τέτοιο ιό, είναι σχεδόν απαρέγκλιτο ότι θα πάει ουσιαστικά παντού», είπε ο Φάουτσι.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

ΗΠΑ: Το αστρονομικό ποσό που κοστίζουν δύο εβδομάδες νοσηλείας σε ΜΕΘ – Covid

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: