Καταγγελία εργαζομένων στο Θριάσιο: Επίθεση από 25 άτομα για να μην διασωληνώσουμε ασθενή [video]

File Photo Σημειώνεται ότι η ασθενής είχε διασωληνωθεί με τη θέλησή της ΑΠΕ-ΜΠΕ




Συντονισμένη επίθεση από 25 περίπου άτομα δέχθηκαν τον Αύγουστο μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου προκειμένου να μη διασωληνώσουν ασθενή η οποία μάλιστα είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να προχωρήσει η διαδικασία.

Τα όσα περιέγραψε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Θριάσιου», Μανώλης Βαρδαβάκης είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το πολύ σοβαρό ζήτημα των επιθέσεων ενάντια σε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους είτε από ακροδεξιές ομάδες – και το καταγγέλλουμε ευθέως αυτό – είτε και από άτομα με παραβατική ή εγκληματική συμπεριφορά. Να τονίσουμε απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις εμείς οι υγειονομικοί είμαστε χωρίς καμία ουσιαστική νομική κάλυψη και προστασία από το κράτος με ευθύνη και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε: «Το βράδυ στις 28 Αυγούστου, γύρω στις 9 η ώρα μία ομάδα 20-25 ατόμων που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος εισέβαλαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και παρά την προσπάθεια των εργαζομένων και των δύο φυλάκων, κρατήστε ότι το Θριάσιο Νοσοκομείο τη βραδινή βάρδια έχει μόνο δύο φύλακες. Αυτοί μαζί με άλλους 6000 συναδέλφους κινδυνεύουν να απολυθούν στις 31 Δεκεμβρίου. Εισέβαλαν αυτοί οι άνθρωποι και μια ομάδα από αυτούς εισέβαλε στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που είναι κλινική covid οπότε καταλαβαίνετε ότι απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε επισκέπτη με αφορμή τη διασωλήνωση μίας ασθενούς. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασωλήνωση της ασθενούς σύμφωνα με τη μαρτυρία των τεσσάρων συναδέλφων μου είχε γίνει με τη θέλησή της. Τα άτομα αυτά εισήλθαν με τη βία στο χώρο της κλινικής προπηλάκισαν τους συναδέλφους και τους απειλούσαν ‘να δείτε τι θα πάθετε από εμάς επειδή διασωληνώσατε την ασθενή’. Μάλιστα, απειλούσαν ότι θα εμποδίσουν τη μεταφορά της διασωληνωμένης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλινη ΜΕΘ covid στο νοσοκομείο μας».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ξυλοδαρμός φοιτητών από τραμπούκους κουκουλοφόρους στο ΑΠΘ: Πρυτανεία, ΕΛ.ΑΣ. και Κεραμέως «σφυρίζουν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: