ΥΠΕΞ: Σταδιακή μετατόπιση της Ιταλίας έναντι της Τουρκίας διαπίστωσε ο Δένδιας στη συνάντηση με Ντι Μάϊο

File photo: Ο Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο. photo via Twitter@NikosDendias




Τη σαφή στήριξη της Ιταλίας στην καταδίκη του τουρκο-λιβικού μνημονίου και μια σταδιακή μετατόπιση της άποψης της ιταλικής κυβέρνησης όσον αφορά τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, διαπίστωσε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο στη Ρώμη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

«Η ιταλική πλευρά φάνηκε να είναι προβληματισμένη όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτό μας προκάλεσε το ενδιαφέρον μας» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών. Επίσης, διαπίστωσε πως υπήρξε μεγάλη σύγκλιση απόψεων με την Ιταλία σε ό,τι αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ομιλία που απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας στην επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής, τονίζοντας πως εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοίγματος των επαφών που έχει η Ελλάδα, όχι μόνο στο επίπεδο των κυβερνήσεων αλλά και με τα εκλεγμένα μέλη των Κοινοβουλίων που επισκέπτεται ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Μάλιστα, συγκράτησε από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην ιταλική Βουλή ότι ορισμένοι Ιταλοί βουλευτές ήταν πάρα πολύ επικριτικοί απέναντι στην Τουρκία για διάφορα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, τις κοινές αξίες και αρχές. «Ήταν περισσότερο και απ’ ό,τι θα ανέμενε κανείς» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δένδιας: Ελλάδα και Ισπανία μοιράζονται την προσήλωση σε κοινές αξίες και κοινές προκλήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: