Η ταραχώδης ιστορία του Hellenic Coin: Το ελληνικό κρυπτονόμισμα είχε μεγάλα σχέδια πριν την κατάρρευσή του

File Photo Από βίντεο του HNC COIN Print Screen via YouTube video HNC COIN




Μόνο την τελευταία εβδομάδα, το ελληνικό κρυπτονόμισμα Hellenic Coin (με σύμβολο HNC)  έχει καταγράψει απώλειες 68%.

Εν μέσω των σεναρίων που πυροδότησε η «εξαφάνιση» του δημιουργού του και ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας, Βαγγέλη Τσάπα, το Coinbase, το μεγαλύτερο και εγκυρότερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, είναι μία από τις λιγοστές πηγές από την οποία μπορεί κανείς να αντλήσει ανεξάρτητες πληροφορίες για το ελληνικό κρυπτονόμισμα.

Και σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinbase, η τιμή του Hellenic Coin διαμορφώνεται σήμερα στα 0,3323 ευρώ, με το ελληνικό κρυπτονόμισμα να έχει πλέον χάσει το 92,22% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό του, όταν έφτασε στα 4,27 ευρώ.

hellenic-coin-ti-einai-to-elliniko-kryptonomisma-gia-to-opoio-miloyn-oloi0

Στον λογαριασμό του κρυπτονομίσματος στο Twitter, υπάρχει αναρτημένη από τις 12 Νοεμβρίου ανακοίνωση που αναφέρει ότι τόσο το HNC Coin όσο και το χρηματιστήριο HNC Revolutiom «συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και ομαλά».

«Όλα τα νομίσματα σε όλα τα wallets των κατόχων υπάρχουν και είναι άθικτα και ασφαλή», τονίζει η ανακοίνωση.

Αναγνωρίζει όμως εμμέσως την ύπαρξη ζητήματος, για το οποίο και προαναγγέλλει ανακοινώσεις. «Έπειτα από μία εβδομάδα συνεχώς συζητήσεων και επαφών με τους υπάρχοντες επενδυτές, ως η ομάδα του HNC Coin, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία επενδυτική ομάδα, η οποία με επενδυτική γνώση, συνέπεια και υπευθυνότητα αναλαμβάνει ολόκληρο το project για τη συνέχεια και την ανάπτυξή του. Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν σύντομα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως, στην ιστοσελίδα του Hellenic Coin, το όνομα του Βαγγέλη Τσάπα, ο οποίος λέγεται ότι έχει εξαφανιστεί, δεν αναφέρεται πια στη θέση του CEO, όπως παλαιότερα. Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται να έχει δηλώσει ότι η απουσία του σχετίζεται με σοβαρό οικογενειακό ζήτημα.

hellenic-coin-ti-einai-to-elliniko-kryptonomisma-gia-to-opoio-miloyn-oloi1

Hellenic Coin: Ο Τσάπας δεν είναι πλέον CEO και ουδέποτε υπήρξε ιδρυτής

Mία εβδομάδα αργότερα με  μακροσκελή ανακοίνωση της η Hellenic Coin ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ιωνικός Βαγγέλης Τσάπας έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, ενώ ουδέποτε υπήρξε ιδρυτής της εταιρίας, όπως εσφαλμένα μεταδόθηκε από τα μέσα.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νίκαιας εξακολουθεί να αγνοείται, απέχοντας από κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα και δίχως να έχει επικοινωνία με τους άμεσους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τη σημερινή θέση της εταιρίας που πραγματεύεται το μοναδικό ελληνικό κρυπτονόμισμα της αγοράς ο κ. Τσάπας δεν υπήρξε ιδρυτής της HNC, που ξεκαθαρίζει ότι η όλη υπόθεση και με τον τρόπο που έχει αναπαραχθεί επηρεάζει την ψυχολογία των χιλιάδων επενδυτών και την πορεία του νομίσματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Hellenic Coin:

«Μετά τα τελευταία γεγονότα, ο κος Τσάπας δεν είναι πλέον CEO του HNC Coin και ως εκ τούτου δεν έχει καμία συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων από την εύρυθμη λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του project του κρυπτονομίσματος HNC Coin.

Ο κος Τσάπας εισήλθε στο project, στη θέση του CEO, τον Φεβρουάριο του 2020. Το HNC Coin ιδρύθηκε τον Φεβρουάριου του 2015 ως το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα. Είναι αντιληπτό, ότι ο κος Τσάπας δεν είναι ούτε ο ιδρυτής, ούτε ο ιδιοκτήτης του HNC Coin, όπως εσφαλμένα μνημονεύουν πολλά άρθρα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Κανένα κρυπτονόμισμα δεν έχει ιδιοκτήτη και το HNC Coin δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ιδιοκτήτες του HNC Coin είναι οι χιλιάδες κάτοχοι πορτοφολιών του από όλες τις χώρες του κόσμου. Η υπάρχουσα ομάδα του HNC Coin κάνει πυρετώδη προσπάθεια με συνεχείς συζητήσεις και επαφές με υπάρχοντες και νέους επενδυτές και έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει τον κορμό μιας έμπειρης ομάδας με επενδυτική γνώση, συνέπεια και ευθύνη η οποία αναλαμβάνει την συνέχιση και ανάπτυξη του project.

Η καινούρια ομάδα (που θα ανακοινωθεί σύντομα) είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση ενδιαφερόμενου/ων επενδυτή/ων που επιθυμεί/ουν να συμμετάσχει/ουν και να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον επενδυτικό σχήμα, κάνοντας το ακόμα πιο δυνατό και αποκεντρωμένο.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι επειδή τα ανακριβή δημοσιεύματα που αφορούν το HNC Coin όλο και πληθαίνουν και επηρεάζουν την ψυχολογία των χιλιάδων επενδυτών και την πορεία του νομίσματος, επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να προφυλάξουμε την αξιοπιστία του project και τους επενδυτές του, από αβάσιμες δυσφημίσεις».

Τι είναι το Hellenic Coin

Το Hellenic Coin δημιουργήθηκε από μία ελληνική ομάδα προγραμματιστών και ειδικών του finance και των επιχειρήσεων με εμπειρία στην κρυπτογραφία, τα αποκεντρωμένα συστήματα και τα χρηματοοικονομικά συστήματα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ο βασικός στόχος του HNC είναι να γίνει «ένα από τα πιο φιλικά στον χρήστη και εύκολα στην χρήση στις καθημερινές πληρωμές κρυπτονομίσματα στον κόσμο». Για να επιτευχθεί αυτό, το project στηρίζεται σε ένα δίκτυο από masternodes, που είναι servers σχεδιασμένοι να παρέχουν προηγμένες υπηρεσίες επί του συστήματος του HNC. Τα masternodes διευκολύνουν υπηρεσίες όπως InstaSend, PrivateSend και ChainLocks, για άμεσες μεταφορές χρημάτων κ.τλ.

Πώς δουλεύει το Hellenic Coin

Το HNC Coin είναι open-source blockchain και κρυπτονόμισμα που στηρίζεται στην blockchain τεχνολογία του κρυπτονομίσματος Dash (έχει προκύψει από fork του bitcoin), με στόχο να προσφέρει ένα γρήγορο και φθηνό παγκόσμιο σύστημα πληρωμών, αποκεντρωμένης φύσης.

Ενώ το πρώτο block του HNC Coin δημιουργήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 με το αρχικό  blockchain να είναι fork του Litecoin, έπειτα από τον Ιούλιο του 2021 έγινε fork του Dash Coin, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της ταχύτητας των συναλλαγών.

 

Σύμφωνα με το white paper του project, το HNC Coin στοχεύει να ξεπεράσει άλλα καθιερωμένα κρυπτονομίσματα με παρόμοιες τεχνολογίες. Πάντως, αυτός είναι ένας στόχος από τον οποίο απέχει πολύm, εάν κρίνει κανείς από την παντελή απουσία αναφορών στο ελληνικό κρυπτονόμισμα σε σχετικές ιστοσελίδες του εξωτερικού ή σε φόρουμ της κοινότητας του crypto.

Πόσα Hellenic Coins κυκλοφορούν

Η σημερινή προσφορά HNC διαμορφώνεται στα 93.486.639 νομίσματα με το Max Supply στα 100.000.000, ενώ 7.000.000 coins είναι διαθέσιμα για mining.

Με πληροφορίες από news.bitcoin.com, moneyreview.gr, fws.gr

Βολφράμιο, το «τοτέμ» των cryptos: Γιατί όλοι θέλουν έναν παράξενα βαρύ κύβο χωρίς καμία χρήση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: