Η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι πιθανό να έφτασε στη Γερμανία: Υποπτο κρούσμα εξετάζεται και στην Τσεχία

Επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. EPA/SASCHA STEINBACH




Η νέα μετάλλαξη «Ομικρον», είναι πιθανό να έφτασε στη Γερμανία, ενώ ύποπτο κρούσμα της ίδιας μετάλλαξης φαίνεται να εντοπίστηκε και στην Τσεχία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε υπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης η πρόσφατα εντοπισθείσα παραλλαγή Όμικρον του κορωναϊού πολύ πιθανόν να έφθασε και στη Γερμανία.

«Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του γερμανικού κρατιδίου, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

Ασχημα είναι τα νέα και από την Τσεχία, όπου οι υγειονομικές αρχές της χώρας εξετάζουν ένα ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού ως πιθανό να φέρει τη μετάλλαξη «Ομικρον».

Πρόκειται για ένα άτομο που είχε ταξιδέψει στη Ναμίμπια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο.

«Το εύρημα εξετάζεται για πιθανή συσχέτιση με την μετάλλαξη ‘Όμικρον’. Περιμένουμε επιβεβαίωση ή απόρριψη της υπόθεσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Στεπάνκα Τσέτσοβα.

Με πληροφορίες από Daily Mail, APE – MΠΕ, Reuters

Συναγερμός στην Ολλανδία: Θετικοί στον κορωνοϊό 61 επιβάτες από Νότια Αφρική – Εξετάζεται αν προσεβλήθησαν από την Όμικρον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: