Eπισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα μέτρα για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας που συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση του υπουργού Υγείας με την επιστημονική επιτροπή στην Κύπρο και θα εγκριθούν από το υπουργικό αύριο, είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Αναφορά γίνεται επίσης στο θέμα του Πόθεν Έσχες , στο θέμα των Βαρωσίων, στα νέα μέτρα των οδηγών ταξί, στην υπόθεση με το σχέδιο δολοφονίας του Ντίνου Έλληνα, στις έρευνες για τον άγριο ξυλοδαρμό καλαθοσφαιριστή της ΑΕΛ και στις αναφορές του Εισαγγελέα χθες στη Βουλή για το ΚΕΠ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «8 μέτρα κατά του κορωνοϊού» γράφει πως γίνεται αρχή με ήπια μέτρα και δίνεται περίοδος χάριτος για τους ανεμβολίαστους. Αλλού αναφέρει πως ασκήθηκε κριτική στους βουλευτές για το θέμα του Πόθεν Έσχες και ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος ένα χρόνο μετά την «Λευκή Βίβλο». Η «Α» γράφει επίσης πως απόψε παραθέτει δείπνο στους πολιτικούς αρχηγούς ο ΠτΔ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Τελεσίγραφο 3 εβδομάδων προς τους ανεμβολίαστους»,  γράφει ότι κατατέθηκε εισήγηση για να τους κλείσουν τις πόρτες σε εστιατόρια, καφετέριες και χώρους αναψυχής. Αλλού αναφέρει ότι κλειστά είναι τα στόματα για τον ξυλοδαρμό του καλαθοσφαιριστή της ΑΕΛ. Επίσης προβάλλει την συμφωνία ΠΑΣΥΔΥ και ΥΠΟΙΚ για την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

«Χριστούγεννα με selftest» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» και γράφει για τα νέα μέτρα που πάνε αύριο Υπουργικό μεταξύ αυτών μάσκες στα δημοτικά και απαγόρευση εκδηλώσεων. Αλλού προβάλλει τις αντιδράσεις γονέων για τις μάσκες στα δημοτικά με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου να λέει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η φυσική παρουσία των παιδιών. Ο «Φ» σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι δύσκολος ο Δεκέμβρης για τις κυρώσεις κατά Τουρκίας.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο «Λήψη μέτρων ενόψει εορτών για να αποφύγουμε τα χειρότερα…» και γράφει πως ακυρώνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Αλλού αναφέρει ότι ‘στη γωνιά’ τέθηκε ο ΥΠΕΞ από την αντιπολίτευση στη Βουλή στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του. Αλλού προβάλλει τις αναφορές στη Βουλή για τις ροές ασυνόδευτων παιδιών.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Πρόεδρος και Υπουργός μελετούν τα επόμενα βήματα» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στις συναντήσεις για τα νέα μέτρα για αναχαίτιση του κορωνοϊού. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Εισαγγελέα στη Βουλή για νέες διώξεις για το ΚΕΠ. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις έρευνες για τον ξυλοδαρμό του καλαθοσφαιριστή της ΑΕΛ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Κύπρος: Εισηγήσεις για μέτρα στους μη εμβολιασμένους – Απαγόρευση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: