Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




H νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης πτήσεων, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τα μέτρα που αφορούν παιδιά, οι κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο και οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης η φρενίτιδα για το Βlack Friday, τα κατασκευαστικά έργα στην Πάφο, το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και η επίσκεψη του Πάπα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εφιάλτης η νέα μετάλλαξη Μποτσουάνα» και αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη και ότι και στην Κύπρο λαμβάνονται μέτρα για επιβάτες από οκτώ χώρες. Αλλού αναφέρει ότι σύνδεσμοι γονέων προχωρούν με αντίμετρα και δεν θα πάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Η «Α» προβάλλει επίσης το ΓεΣΥ και αναφέρεται σε SOS του Ελεγκτή για τα οικονομικά.

«Μπλόκο σε 8 χώρες λόγω αφρικανικής μετάλλαξης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως επικρατεί συναγερμός σε διεθνές επίπεδο λόγω της νέας αφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού, και στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει μέτρα. Αλλού γράφει ότι δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο γραπτή μαρτυρία του δολοφονηθέντος Μαριούθκια για υπόθεση που αφορά 1,5 κιλό κοκαϊνης. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις εξαιρέσεις που ζητούν ΥΠΕΞ και Ελεγκτική για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Υπό τον τίτλο «Τουρκικά μάτια στη Μεσόγειο» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Τουρκία στήνει πέντε σταθμούς παρακολούθησης και οι δύο είναι στην κατεχόμενη Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι τα εμβόλια απέτρεψαν 654 θανάτους στην Κύπρο. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι η Πάφος είναι πρώτη στην έξαρση της πανδημίας, ενώ έχει 91% στους εμβολιασμούς.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Χαμηλοί μισθοί και σκληρές συνθήκες εργασίας, οι αιτίες έλλειψης εργατικών χεριών» και γράφει πως υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό αλλά κανείς δεν διερωτάται γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Αλλού γράφει ότι μπάζει από παντού ο δημόσιος τομέας της υγείας, παρά την υπερπροσπάθεια του προσωπικού σε συνθήκες πανδημίας. Η «Χ» γράφει αλλού για καμπανάκι για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ταξιδιωτικός περιορισμός για μέρη της Αφρικής» και αναφέρει ότι η νέα μετάλλαξη έφερε περιορισμούς και εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία για τη Νότια Αφρική. Αλλού αναφέρει ότι πληρωμές μέσω της Τράπεζας Κύπρου μπλοκαρίστηκαν από την εταιρεία μεταφοράς Wise. Σε άλλο θέμα γράφει για τις διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Πετρίδης σε Κύπριους καταδρομείς: Επιβάλλεται να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: