Γεμίζουν τις ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς Covid

FILE PHOTO: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. EPA, VALDRIN XHEMAJ




Η ασφυξία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εγείρει και πάλι ζήτημα για διαμόρφωση νοσοκομείου αποκλειστικά για ασθενείς COVID.

Συμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN μέχρι και xθές το βράδυ το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είχε 30 εισαγωγές ασθενών με Covid, ενώ στο «Παπαγεωργίου» κατεγράφησαν επτά ασθενείς COVID που αναγκαστικά νοσηλεύθηκα εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Το σύνολο των εισαγωγών στο Παπαγεωργίου, ήταν 42.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει η ίδια πηγή, οι σκέψεις για διαμόρφωση νοσοκομείου αποκλειστικά για ασθενείς με κορωναϊό επανέρχονται στο προσκήνιο.

Το Σάββατο επίσης καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών των τελευταίων πολλών μηνών, με 385 ασθενείς να μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 23 Οκτωβρίου έγιναν 253 εισαγωγές.

Μεγάλη πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς και στο λεκανοπέδιο τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, ενώ υπάρχουν και ασθενείς που μεταφέρονται από την επαρχία για νοσηλεία. Στο Λαϊκό, που επίσης εφημέρευε μέχρι το πρωί της Κυριακής, νοσηλεύονται 48 ασθενείς με κορωνοϊό. Για να αντιμετωπιστούν άλλα περιστατικά επιστρατεύτηκαν 30 ράντζα.

Ήθελε να εμβολιαστεί και δεν τον άφηναν: Δεύτερος μοναχός νεκρός από κορωναϊό στο Άγιον Όρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: