Μα ποιος νομίζει ότι είναι ο Ταγίπ; Έβαλε,λέει, όρο στον Μακρόν να μην συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ στη διάσκεψη για τη Λιβύη

File photo: Χειραψία Μακρόν – Ερντογάν στην σύνοδο των G20 στη Ρώμη. EPA/Roberto Monaldo/ LaPresse / POOL




Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ  να μη συμμετέχουν στη  Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη, είναι ο όρος που έθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν για να συμμετάσχει η Τουρκία στη διάσκεψη που το Παρίσι επιδιώκει να διοργανώσει με τη συμπροεδρία της Άγκυρας, όπως είπε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στη πτήση επιστροφής από τη Ρώμη, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε για τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο ότι “υπήρχαν 5-6 βασικά θέματα στη συνάντησή μας με τον Μακρόν”.

“Στο επίκεντρο φυσικά ήταν η Λιβύη”, είπε. “Θέλει”, συνέχισε, “να πραγματοποιήσει στο Παρίσι μια παρόμοια Διάσκεψη για τη Λιβύη όπως εκείνη του Βερολίνου. “Επιμένει να έρθουμε εκεί ως συμπροεδεύοντες. Του είπα έχουμε ήδη πραγματοποιήσει αυτό το συνέδριο στο Βερολίνο. Πέραν τούτου, έχετε κάποιους προσκεκλημένους εδώ, για παράδειγμα η Ελλάδα, για παράδειγμα το Ισραήλ, για παράδειγμα ο ε/κ τομέας… Δεν μπορούμε να παρευρεθούμε σε μια Διάσκεψη του Παρισιού στην οποία θα συμμετάσχουν αυτοί“, δήλωσε ο Ερντογάν.

Σταμάτησε [ο Μακρόν] και είπε: μήπως εάν κάναμε μια μελέτη και ορίζαμε ειδικούς εκπροσώπους. Του είπα, αυτός είναι ο όρος μας, αυτοί να μην έρθουν. Εάν θα έρθει η Ελλάδα εδώ, δεν χρειάζεται να στείλουμε αντιπρόσωπο. Εάν επιμένετε πολύ, να δούμε και τον ειδικό σας αντιπρόσωπο, αλλά αν εδώ συμμετάσχει η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο ε/κ τομέας δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ούτως ή άλλως. Το ένα είναι αυτό. Τώρα θα δώσει ονόματα, θα δώσουμε ονόματα, θα μιλήσουν οι συνεργάτες μας μεταξύ τους. Αλλά φυσικά αν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις δεν γίνεται”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΒΑ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Μπάιντεν και Ερντογάν ότι και να ισχυρίζονται οι Τούρκοι: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατιου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: