Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα νέα μέτρα και η μετάλλαξη Όμικρον στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η εφαρμογή από σήμερα των νέων μέτρων στην Κύπρο κατά της πανδημίας του κορωναϊού, το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία, οι συσκέψεις για την «Όμικρον» και η εξαφάνιση δύο Ρωσίδων που διέμεναν στη Λάρνακα, είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έτσι θα δαμάσουμε το τέρας του κυκλοφοριακού κομφούζιου» γράφει ότι σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του καθημερινού του κυκλοφοριακού κομφούζιου στη Λευκωσία θα διαδραματίσει ο υπό κατασκευή περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, ο οποίος θα μειώσει τα αυτοκίνητα στην είσοδο της πρωτεύουσας κατά 25%.

Αλλού γράφει ραγδαία είναι η εξάπλωση της Όμικρον και κάποιες χώρες κλείνουν τα σύνορα τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας δήλωσε ότι είτε θα χρησιμοποιηθεί η μάσκα είτε θα κλείσουν τα σχολεία.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Στο ΄Όμικρον΄ η γραμματική του κορωνοϊού» γράφει ότι πρεμιέρα σήμερα για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση στην σκιά των εξελίξεων με τη νέα παραλλαγή του ιού με απανωτές συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας για να προλάβουν τα χειρότερα. Αλλού γράφει ότι στους 45 ανέρχονται σήμερα οι παιδεραστές που αποφυλακίστηκαν και παρακολουθούνται από την Αρχή Εποπτείας.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοβαρά κενά σε επίπεδο στελέχωσης αντιμετωπίζει η Αστυνομία καθώς εκατοντάδες εγκεκριμένες θέσεις παραμένουν κενές.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έγκλημα πίσω από την εξαφάνιση», στο κύριο του θέμα γράφει ότι διπλό έγκλημα φαίνεται να κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση εδώ και 12 μέρες δύο Ρωσίδων που διέμεναν στη Λάρνακα, ενώ η Αστυνομία έχει προβεί στη σύλληψη ενός προσώπου.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε δήμους και κοινότητες παίρνουν στροφές οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες δίνουν την δική του ξεχωριστή νότα και κυρίως μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Αλλού γράφει ότι η συνεχής αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων και κυρίως στον αριθμό των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσηλευτήρια και από την άλλη η εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» σε χώρες της ΕΕ δεν δίνουν περιθώρια στις Αρχές για εφησυχασμό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναζητούν μπαλωματικές λύσεις για αντιμετώπιση της ΄Όμικρον΄» αναφέρεται στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Όμικρον» και γράφει ότι γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων της τελευταίας στιγμής για τα νοσοκομεία και μεταφορά ασθενών από τα δημόσια νοσηλευτήρια στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση αύξησης των νοσηλειών.

Αλλού γράφει ότι αναστάλθηκε η αποχή των μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης μετά την σχετική απόφαση των οργανωμένων γονέων σε σχέση με την χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 28χρονος και 61χρονος τα νέα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Ελλάδα

Σε ισχύ από σήμερα στην Κύπρο τα νέα μέτρα για την πανδημία: Safe Pass και στις ηλικίες 6 – 11

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: