Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Εμβολιασμοί και νέα μέτρα στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας που τίθενται σήμερα στο υπουργικό, η αύξηση των εμβολιασμών με αναμνηστική δόση, επερχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και το θέμα της παραγωγής χαλλουμιού ΠΟΠ, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άναψε φωτιές η μάσκα στα δημοτικά Φωνές ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την τηλεργασία» γράφει ότι διχάστηκαν οι γονείς για τη μάσκα στα δημοτικά και ότι φωνάζουν και οι εργοδότες για την υποχρεωτική τηλεργασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί καταγγέλλει την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Αλλού γράφει για ιστορική πτώση της τουρκικής λίρας έναντι δολαρίου και ευρώ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Τρέχουν να εμβολιαστούν πριν τα Χριστούγεννα» γράφει ότι αυξημένη είναι η προσέλευση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω της πρότασης για αφαίρεση του safepass σε όσους δεν λαμβάνουν αναμνηστική δόση. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έμεινε εκτεθειμένος από απόφαση του Ανωτάτου. Αλλού γράφει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ισολογισμός της Κεντρικής Τράπεζας αυξήθηκε κατά 12,72 δις. ευρώ.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Έρχεται νέο σοκ στο ρεύμα» και γράφει πως από τη μια μειώνουμε το ΦΠΑ και από την άλλη αυξάνεται το κόστος των ρύπων όσο ποτέ προηγουμένως. Σε άλλο θέμα γράφει για χαλαρή συνάντηση και ελεύθερη ατζέντα αναφορικά με το χθεσινοβραδινό δείπνο του Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων. Αλλού γράφει για συναγερμό από τις αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Χωρίς στήριξη των κτηνοτρόφων δεν θα έχουμε γάλα για χαλλούμι ΠΟΠ» γράφει πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής γάλακτος. Σε άλλο θέμα, για τις ΑΠΕ, γράφει ότι πληρώνουμε ακριβά την ανικανότητα της κυβέρνησης. Αλλού αναφέρεται στη μονόωρη στάση εργασίας χθες από τους λιμενεργάτες στα τερματικά της Eurogate και DP World, που ζητούν ανανέωση της συλλογικής τους σύμβασης.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» κάτω από τον τίτλο «Μέτρα και εμβολιασμοί για να σωθούν τα Χριστούγεννα» γράφει ότι στόχος είναι η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργούν ομαλά. Σε άλλο θέμα γράφει πως το ΕΤΕΚ απορρίπτει την ιδέα πρόσβασης οχημάτων στη Μακαρίου. Αλλού προβάλλει ισχυρισμό του Δημάρχου Πάφου ότι η αστυνομία «κάνει τα στραβά μάτια» σε σχέση με συγκεκριμένη περίπτωση εμπόρου ναρκωτικών και διακινητή προσώπων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: