Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Μεταναστευτικό και φυσικό αέριο στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το μεταναστευτικό, η αντίδραση της Κυβέρνησης στη θέση του Γενικού Ελεγκτή για τις τέσσερις συνεργάτιδες του Προέδρου και το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Αγώνας δρόμου για να σβήσουν τις φωτιές» γράφει πως πληθαίνουν επικίνδυνα οι παρενέργειες από την ακύρωση του διορισμού 75 αστυνομικών και 25 πυροσβεστών. Αλλού γράφει πως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως θα εξορύξουν ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής γνώρισε από το 2013 για τον διορισμό των τεσσάρων ατόμων στο Προεδρικό αλλά επέλεξε να μιλήσει τώρα.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στο ίδιο έργο θεατές με κυβέρνηση – Οδυσσέα» πως σε πολιτικά κίνητρα αποδίδει η Κυβέρνηση την επιλεκτική ενασχόληση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τις τέσσερις συνεργάτιδες του Προέδρου της Δημοκρατίας που έγιναν υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Αλλού αναφέρει πως με απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο έθεσε τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, εκτός ακαδημαϊκής οικογένειας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αλλού γράφει πως η COVID-19 ανέτρεψε τα πλάνα έλευσης του φυσικού αερίου.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Συναγερμός για μετανάστες» πως στο Προεδρικό με ατζέντα «άκρως απόρρητη» μεταβαίνουν σήμερα για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το μεταναστευτικό Υπουργοί, αρχηγός Αστυνομίας, ΚΥΠ και Εθνική Φρουρά. Αλλού γράφει πως ξεχείλισε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα και πως σηκώνουν τα χέρια οι Αρχές. Επίσης σε άλλο θέμα αναφέρεται σε φαινόμενα αισχροκέρδειας με την τιμή του γκαζιού.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ζητά και χειροκρότημα η κυβέρνηση για τις παράνομες μονιμοποιήσεις!» αναφέρεται σε «πυρ ομαδόν για βόλεμα της αδελφότεκνης του Προέδρου και τριών εργαζομένων στον ΔΗΣΥ». Αλλού αναφέρει πως πληρώνουμε «την ανικανότητας της κυβέρνησης» για διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό μείγμα. Σε άλλο θέμα γράφει πως ανησυχούν και προειδοποιούν οι αρχαιολόγοι για την υπό συζήτηση πρόταση για ένταξη των αρχαιοτήτων στο υπό ίδρυση Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στροφή 180 μοιρών στην αύξηση της τιμής του γάλακτος» πως δεν θα υπάρξει αύξηση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος, τουλάχιστον προς το παρόν, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Αλλού αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Γεωργίας στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει πως η προμήθεια ηλεκτρισμού ρεύματος από φυσικό αέριο αναμένεται να ξεκινήσει από το 2023.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι στόχοι και οι κίνδυνοι για το χρέος» πως τέσσερις είναι οι ποσοτικοί στόχοι που αφορούν τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική διαχείρισης του δημόσιου χρέους για το 2022-2024. Αλλού αναφέρεται στα 20χρονα των Man of the Year Awards. Επίσης αναφέρεται στους σκοπέλους στις άδειες για πράσινη ενέργεια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το μεταναστευτικό επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων φορέων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: