Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η έξαρση της πανδημίας και η παρέμβαση Αναστασιάδη για το κλίμα, στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωναϊού, η παρέμβαση Αναστασιάδη στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή, οι αυξήσεις στις τιμές και οι κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας είναι μεταξύ των θεμάτων, που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Την ηλικιακή ομάδα 6-11 κτυπά τώρα ο κορωνοϊός», και γράφει πως στις 29 Οκτωβρίου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είχαμε τρία κρούσματα και την 1η Νοεμβρίου 24. Αλλού, γράφει ότι σε κυκλώνα αντιπαράθεσης βρίσκεται ξανά το ΓεΣΥ για το ενδεχόμενο αλλαγής της φιλοσοφίας του συστήματος. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής των ΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στη Γλασκώβη.

Ο «Πολίτης», στο κύριο θέμα του με τίτλο «Βρέθηκε θαμμένο στην Πάφο και τρίτο πιστόλι με σφαίρες», γράφει πως οργανωμένη ομάδα και οπλοστάσιο αποκάλυψε η σύλληψη του Αζέρου, καθώς έσπασε στην ανάκριση ο 27χρονος Πακιστανός και αποκάλυψε το σημείο που ήταν κρυμμένο το όπλο. Αλλού, γράφει πως “μπάζει νερό η βάρκα του κράτους δικαίου” σε σχέση με το μεταναστευτικό. Σε άλλο της θέμα γράφει πως στα όρια της φτώχειας βρίσκεται το 17,6% του πληθυσμού στην Κύπρο.

“O Φιλελεύθερος», με τίτλο «Ράβουν προεδρικά κοστούμια», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ξεκίνησαν προεκλογική εκστρατεία 16 μηνών τα κόμματα και ξεκίνησαν να ράβουν κοστούμια για προεδρικούς υποψηφίους, θέλοντας να καθαρίσουν το τοπίο από νωρίς. Αλλού, γράφει για χέρι συνεργασίας προς τους Τουρκοκυπρίους για το χαλλούμι, με την τ/κ ηγεσία να αρνείται βοήθεια. Σε άλλο του θέμα γράφει πως ξέσπασε πόλεμος μπροστά στο ενδεχόμενο αλλαγής του ΓεΣΥ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο ροκάνισμα των εισοδημάτων τους», αναφέρει ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε με ρυθμό 4,1%, με την ΠΕΟ να οργανώνει εκδηλώσεις κατά της ακρίβειας σε όλες τις πόλεις το Σάββατο 13 Νοεμβρίου. Αλλού, γράφει για τη συμφωνία στην COP26 για ελάττωση ρυπογόνων εκπομπών μεθανίου. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται σε καλπάζουσες αυξήσεις τιμών πρώτων υλών.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail”, στο κύριο θέμα της με τίτλο «`Στόχος υψηλής αξίας` η υπόθεση απάτης μέσω Forex», γράφει πως η Αστυνομία έλαβε αίτημα από τη Γερμανία να εκδώσει μόνιμο κάτοικο Κύπρου που συνελήφθη τον περασμένο μήνα για υπόθεση απάτης σε σχέση με διασυνοριακό εμπόριο.

Αλλού, γράφει για την έκκληση του Αρχιεπισκόπου προς τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην μπλέκουν τη θρησκεία με την επιστήμη. Αλλού, γράφει ότι η Κύπρος θα διαθέσει 500 εκ ευρώ για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Οικονομική Καθημερινή“, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ποιοι ορέγονται τα υγιή δάνεια ΚΕΔΙΠΕΣ”, γράφει πως τρεις τράπεζες και ένα επενδυτικό ταμείο θέλουν τα υγιή δάνεια της ΚΕΔΙΠΕΣ. Αλλού, γράφει πως βρίσκεται στο τραπέζι η τρίτη δόση του εμβολίου για άτομα άνω των 18 ετών. Αλλού, γράφει πως άλλα 398 εκ. μπορεί να απορροφήσει η Κύπρος από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Στις 16.910 οι άδειες διαμονής σε Κύπρο το 2020: Κυρίως σε πολίτες Ινδίας, Ρωσίας, Συρίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: