Δημοσκόπηση: Αμετάπειστοι οι «αρνητές», ανησυχία για στάση Τουρκίας, διψήφιο προβάδισμα ΝΔ

Στιγμίότυπο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ




Αμετακίνητο στην απόφασή του να μην εμβολιαστεί εμφανίζεται το 56%  των αρνητών σύφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ένα 14% αναφέρει πως ενδεχομένως να πειθόταν από μια πιο ενεργή καμπάνια ενημέρωσης από γιατρούς και επιστήμονες. Το 1% απαντά ότι θα μπορούσε να πειστεί από την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά ότι θα εμβολιαζόταν αν το πρότειναν ιστοσελίδες και μέσα που εμπιστεύονται, 8% εάν τους το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% αν λάμβαναν περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες, 8% αν ήταν υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο».

Συμφωνίες και ελληνοτουρκικά

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για τις δύο συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Για την ελληνογαλλική συμφωνία το 65% την είδε θετικά, το 18% αρνητικά, ενώ το 17% απάντησε πως δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα. Για την ελληνοαμερικανική συμφωνία το 58% την είδε θετικά, το 22% αρνητικά και το 20% απάντησε δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Στο πόσο ανησυχεί η στάση της Τουρκίας τους Έλληνες το 60% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% πως ανησυχεί μέτρια, το 14% δεν ανησυχεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Πρόθεση ψήφου

Η ίδια δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

Μάλιστα, στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρούν οριακά (-0,5%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,5% (σταθερό από τη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (από 24% στη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου), το Κίνημα Αλλαγής 8% (από 6,5%), το ΚΚΕ 5% (από 6%), η Ελληνική Λύση 3,5% (από 4,5%) και το ΜέΡΑ25 3% (σταθερό).

Ενίσχυση ΚΙΝΑΛ

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ, που βίωσε πρόσφατα την απώλεια της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, το κόμμα «βλέπει» ενίσχυση των ποσοστών του (+1,5%), οδεύοντας προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Κήρυξη πολέμου στους ανεμβολίαστους: Μόνο με rapid test σε εργασία, καταστήματα, τράπεζες, υπηρεσίες, εστίαση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: