Διαψεύδει τα σενάρια για κλείσιμο σχολικών μονάδων η Νίκη Κεραμέως

File Photo: Σχολείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ




«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κ. Κεραμέως διαψεύδοντας σενάρια για κλείσιμο σχολείων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην ένταση των ελέγχων στη σχολική κοινότητα: «H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Tι δήλωσε για τη μεταδοτικότητα στα σχολεία

Με την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου τάχθηκε η κ. Κεραμέως, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικών

Μιλώντας για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το “πράσινο φως” που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα περιμένει να δει τι θα πει σχετικά η Επιτροπή των Ειδικών.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε ότι στα Πανεπιστήμια το ποσοστό είναι πάνω 93% στους καθηγητές, στους φοιτητές πάνω από 82%. Έχει πάει πολύ καλά, λέγοντας ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

«Απελπιστική η κατάσταση» στο ΑΧΕΠΑ: Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: