Αναστάτωση στην ελληνοαμερικανική Ομογένεια εξαιτίας των δηλώσεων του νέου δημάρχου Νέας Υόρκης, Ερικ Άνταμς

File Photo: Ο νέος δημάρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. Θα διορίσει μια γυναίκα στη θέση του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης. ΕPA, JUSTIN LANE




Αναστάτωση προκλήθηκε στην ελληνοαμερικανική ομογένεια, σε οργανώσεις και Τύπο, από τις δηλώσεις του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

Η συνέντευξη του δημάρχου στο εν λόγω πρακτορείο ήταν η πρώτη σε διεθνές ΜΜΕ μετά την εκλογή του.

Ο κ. Άνταμς τον οποίο είχε στηρίξει κατά καιρούς η ελληνοαμερικανική κοινότητα και η ίδια η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, δήλωσε «φίλος των Τούρκων» και αναφέρθηκε σε στενότερη επαφή την οποία θα επιδιώξει με την Τουρκία σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και οικονομικής συνεργασίας, κατά τη θητεία του στη δημαρχία της Νέας Υόρκης, όπως και την προώθηση επισκέψεων στην Τουρκία των νεότερων Αμερικανών, αναφέροντας ως ελκυστικούς προορισμούς την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία.

Πέραν των προηγούμενων δηλώσεων, ομογενείς αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος  της Νέας Υόρκης κ. Άνταμς παρέλειψε να σχολιάσει θέματα όπως το Κυπριακό, το προσφυγικό και ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα οποία άπτονται επίσης των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων αναφέροντας μόνο πως οι Τούρκοι έχουν την εξαίσια ικανότητα να διατηρούν την ιστορική τους κληρονομιά.

Ο κ. Ανταμς εξέφρασε, επίσης, τον θαυμασμό του για την Οθωμανική Αυτοκρατορία!..

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,  Μερόπη Κυριάκου 
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο φίλος του κ. Ελπιδοφόρου μας βγήκε φιλότουρκος: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς αποκαλύπτεται… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: