«Abandoned Beauties», ανθρώπινες κατασκευές που ξέχασε ο Χρόνος: Από MIG στη Σαχαλίνη έως κάστρα στα Highlands [photo]

File Photo Ότι έχει απομείνει από ένα Mig 23S σε ένα εγκαταλελειμένο σοβιετικό αεροδρόμιο στη Σαχαλίνη via Facebook Abandoned Beauties/lanasator




Στην εποχή μας δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες να νιώσει κανείς εξερευνητής.

Ωστόσο, η εξερεύνηση εγκαταλελειμμένων τόπων μπορεί να δώσει αυτή τη συγκίνηση, να προκαλέσει αυτή την έξαψη. Μια σελίδα στο Facebook είναι αφιερωμένη στο Urbex (urban exploration), την εξερεύνηση αρχιτεκτονικών δομών, κυρίως εγκαταλελειμμένων κτηρίων και τοποθεσιών που εν γένει δεν είναι ανοιχτές στο κοινό: η σελίδα «Abandoned Beauties» φιλοξενεί υπέροχες φωτογραφίες από μέρη και αντικείμενα στα οποία ο χρόνος δείχνεται αμείλικτος και πλέον οι ακόλουθοί του φτάνουν τους 436.713.

Δεν μπορεί να μείνει κάποιος ασυγκίνητος βλέποντας φωτογραφία από το ψαροχώρι Houtouwan, στο αρχιπέλαγος Shengsi, στα ανοιχτά των ακτών της Κίνας. Αποτυπώνεται στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα στις 25 Αυγούστου η ομορφιά και η σκληρότητα της φύσης καθώς το μικρό ψαροχώρι μπορεί μεν να εγκαταλείφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αλλά πλέον σχεδόν κάθε κτίσμα είναι καλυμμένο με πυκνή βλάστηση.

Άλλη – παραμυθένια αυτή τη φορά – φωτογραφία είναι αυτό που κατέγραψε η κάμερα όταν την έστρεψε ο εξερευνητής που αναζητούσε ξωτικά στην Ιρλανδία στο κάστρο Mcdermott’s Castle, στο μέσο μιας λίμνης στο County Roscommon. Δεν είναι όμως εγκαταλελειμμένα όλα όσα αναρτώνται στη σελίδα· μια φωτογραφία δείχνει ρωμαϊκά λουτρά στην Khenchela της Αλγερίας τα οποία, δύο χιλιετίες αργότερα, είναι ακόμη σε χρήση.

via FB/ Abandoned Beauties/ Malte Heitmüller

Ο ιδρυτής του πρότζεκτ «Abandoned Beauties» επισημαίνει ότι αναφέρονται τα ονόματα όλων των δημιουργών των φωτογραφιών που φιλοξενούνται.

Στην περίπτωση που ο επισκέπτης στη σελίδα δει φωτογραφία χωρίς το όνομα του φωτογράφου αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είτε εμπίπτει στην creative commons license ή ότι δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστεί ο φωτογράφος. Κάτι το οποίο πρέπει να έχει κατά νου ο επισκέπτης είναι ότι ως επί το πλείστον οι φωτογράφοι δεν δίνουν ακριβείς λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται αυτό που έχουν φωτογραφίσει επί τούτου, για να προστατέψουν τα μέρη και τα αντικείμενα από βανδαλισμούς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βασίλης Τσεκούρας/instagram
Αθήνα, Ελλάδα

Δείτε βίντεο από επίθεση γιγάντιας σμέρνας κατά ψαροτουφεκά: Θανάσιμοι κίνδυνοι στους ελληνικούς βυθούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: