«Βυζαντινά» φαντάσματα με χαλασμένες σόμπες στην Ουάσιγκτον! Η άθλια επίθεση του κ. Ελπιδοφόρου εναντίον της Πρέσβειρας της Ελλάδας

FILE PHOTO: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Πατριαρχικής Συνοδείας παρατέθηκε από την Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (αριστερά δίπλα στον Πατριάρχη), στην πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021. Διακρίνονται ο Κύπριος πρέσβης Μάριος Λυσιώτης (αριστερά), ο Τύκρκος πρέσβης (δεξιά) και δίπλα του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. GOA D. Panagos




ΣΧΟΛΙΟ HELLAS JOURNAL

Τελικά εάν θέλει κάποιος, και μάλιστα αποτυχημένος, να δημιουργήσει εντυπώσεις, θα βρει κάτι να πει. Και εάν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, τότε σίγουρα μπορεί να γεννήσει φαντάσματα και μάλιστα βυζαντινών …αποχρώσεων.

Κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουάσιγκτον, πολλοί καλοθελητές από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής έσπευσαν να ψέξουν τις ελληνικές Διπλωματικές Αρχές, ότι δήθεν δεν υπήρχε σωστή προετοιμασία, για να σκεπάσουν τα δικά τους τραγικα λάθη.

Έγιναν άθλιες διαρροές σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, που έφεραν -αν είναι δυνατόν- την Πρέσβειρά της Ελλάδας να ευθύνεται για την ασθένεια του κ. Βαρθολομαίου. Ομιλούμε πλέον για αρρωστημένα μυαλά.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι διαρροές εναντίον της Ελληνικής Πρεσβείας έγιναν με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ο οποίος και ευθύνεται για τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο κ. Βαρθολομαίος έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με την απαράδεκτη και αήθη επίθεση εναντίον της κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Συμφωνεί ότι για την ασθένεια του ευθύνεται η Πρέσβειρα της Ελλάδας; Εάν συμφωνεί να το ανακοινώσει. Διαφορετικά ας αποδοκιμάσει τον κ. Ελπιδοφόρο, που το φέρει βαρέως επειδή αποκαλύψαμε τις ανάρμοστες σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

  • Σημειώνω ότι εάν δεν “έτρεχαν” ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος και οι συνεργάτες του, ο κ. Ελπιδοφόρος και οι δικοί του συνεργάτες θα οδηγούσαν την πατριαρχική επίσκεψη στην καταστροφή.
  • Αντίθετα, μετά τις συναντήσεις του κ. Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, η πατριαρχική επίσκεψη πρέπει να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. Τις συναντήσεις διευθέτησε ο π. Καρλούτσος. Ο κ. Ελπιδοφόρος παραλίγο να τις εκτροχιάσει.

Και τι δεν ειπώθηκε με εντολή του κ. Ελπιδοφόρου! Αήθεις ισχυρισμοί για άνευ ουσίας μετακίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη από το ξενοδοχείο St. Regis στην Πρεσβευτική Κατοικία (6 λεπτά απόσταση), για σόμπες που δεν λειτουργούσαν. Μέχρι και για το μενού ορισμένοι -γνωστοί σε όλους- κύκλοι παραπονέθηκαν. Προφανώς πεινασμένοι, αν και καλοπληρωμένοι…

Το δε πιο εξωφρενικό είναι ότι αφήνουν να εννοηθεί ότι η δήθεν “κακή οργάνωση” του δείπνου από τις ελληνικές Αρχές προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, συνέβαλε στην καταπόνηση του Παναγιώτατου και στη ξαφνική αδιαθεσία την οποία ένιωσε. Ήμαρτον και έλεος μαζί! Πόσα ψέματα κ. Ελπιδοφόρε;

Η αλήθεια ωστόσο είναι διαφορετική. Καταρχάς, το – υπερβολικά – επιβαρυμένο πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ το έχει επιμεληθεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και όλες τις προξενικές αρχές να δηλώνουν από την αρχή την ετοιμότητα τους να συνδράμουν και να διευκολύνουν όπου αυτό κριθεί σκόπιμο.

Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και το βραχύ χρονικό διάστημα στο οποίο ανακοινώθηκε η επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς μέχρι τελευταίας στιγμής υπήρχαν επιδημιολογικές -και όχι μόνο-, ανησυχίες.

Παρά ταύτα, υπήρχε ήδη προετοιμασία από το καλοκαίρι προκειμένου να διοργανωθεί το δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη σε ιδιωτική λέσχη της Ουάσιγκτον από την Ελληνική Πρεσβεία.

Ωστόσο, τα αυστηρά πρωτόκολλα του Λευκού Οίκου για τον CoViD-19, είχαν ως αποτέλεσμα να επιλεγεί ο εξωτερικός χώρος της Πρεσβευτικής Κατοικίας ως ο πλέον ασφαλής για την υγεία των παρευρισκόμενων και όχι το ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε ο Πατριάρχης, το οποίο έχει περιορισμένη χωρητικότητα και έτσι θα εξέθετε τους καλεσμένους σε κίνδυνο.

  • Φυσικά για την επιλογή του εξωτερικού χώρου της Πρεσβευτικής Κατοικίας είχε ενημερωθεί εξ’ αρχής η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ως η πλέον αρμόδια για το πρόγραμμα του Πατριάρχη και απεσταλμένοι της είχαν επισκεφθεί τρεις μάλιστα, φορές τους χώρους.

Και για να μην μένουν και περιθώρια αμφιβολίας στους γνωστούς καλοθελητές για δήθεν αλλαγή της τελευταίας στιγμής, τα πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν για το δείπνο προς τιμήν του Παναγιώτατου, είναι τα ίδια με αυτά που ακολουθήθηκαν και κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στην Ουάσιγκτον στις 13-14 Οκτωβρίου.

Και φυσικά αυτά τα πρωτόκολλα δεν επιβάλλονται από τις ελληνικές – ή άλλες – διπλωματικές Αρχές, αλλά από την ίδια την αμερικανική Κυβέρνηση!

Και μια «πικάντικη» λεπτομέρεια: Τη σωστή λειτουργία των ολοκαίνουργιων θερμαντικών σωμάτων, επιμελήθηκαν προσωπικά στελέχη της Πρεσβείας, φωτογραφίες δε από εκείνο το βράδυ αποτελούν αδιάψευστες μαρτυρίες, με το κόκκινο της φωτιάς να ακτινοβολεί. Τελικά, οι δήθεν «αποκαλύψεις» όσων βλέπουν φαντάσματα… βυζαντινών αποχρώσεων, μάλλον προέρχονται από όσους δεν χάρηκαν για την εγκαρδιότητα κάτω από την οποία πραγματοποιήθηκε το δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και την ευχάριστη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Είναι αλήθεια βέβαια ότι ένα-δύο πρόσωπα στο κεντρικό τραπέζι ο ένας ήταν ο κ. Ελπιδοφόρος και ο άλλος ο φίλος του Τούρκος πρέσβης- έδειχναν μάλλον “σφιγμένα” κατά την διάρκεια του δείπνου. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι αποκαλυπτικό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήλθε του νοσοκομείου: Πάνω απ’ όλα η υγεία και τίποτα άλλο, δήλωσε στη Hellas Journal

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: