Τραγωδία: Ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος μία γυναίκα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων

FILE PHOTO: Ο ηθοποιός Alec Baldwin EPA/JOHN G. MABANGLO




Τραγική κατάληξη είχε το γύρισμα σκηνής της νέας ταινίας «Rust» με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν στo New Μexico των ΗΠΑ όταν ένα όπλο – σκηνικού, με το οποίο πυροβόλησε για τις ανάγκες της σκηνής ο διάσημος ηθοποιός, σκότωσε ένα μέλος του συνεργείου και προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε ένα ακόμη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Bonanza Creek Ranch το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες, πέραν του ότι ο άνθρωπος που κρατούσε το όπλο ήταν ο Αλεκ Μπάλντουιν.

Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας Rust, η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

 

Νεκρή είναι η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς που εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας. Ο άνδρας που νοσηλεύεται είναι ο Τζόελ Σοόυζα, 48 ετών, σκηνοθέτης της ταινίας. Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα, η Χάτσινς κατάγεται από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ο Μπάλντουιν είναι συμπαραγωγός στη συγκεκριμένη ταινία και υποδύεται έναν «παράνομο» ο οποίος αγωνίζεται να σώσει τον 13χρονο εγγονό του που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για έναν φόνο.

Η τοπική εφημερίδα Santa Fe New Mexican, ανέφερε ότι ο 68 χρονος Μπάλντουιν εθεάθη κλαίγοντας έξω από το γραφείο του σερίφη της περιοχής μετά το δυστύχημα.

Διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Μπόλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live.

Με πληροφορίες από BBC ΑFP, μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για “εισιτήριο χωρίς επιστροφή προς την καταστροφή” ομιλεί ο Αντόνιο Γκουτέρες: “Ανησυχεί πολύ” για το κλίμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: