Θερμή υποδοχή στο ντοκιμαντέρ «Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια» του Γιάννη Σμαραγδή στη Γενεύη

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν η Ναταλία Καποδίστρια και η Ντάρια Κοσκόρου, έσχατοι απόγονοι του Ιωάννη Καποδίστρια, ο διαπρεπής αρχαιολόγος και καθηγητής κύριος Pierre Ducrey, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, καθώς και ο τραπεζίτης κ. Pictet, απόγονος του Pictet de Rochemont, φίλου και συμπαραστάτη του Καποδίστρια στα δύσκολα. Photo via Facebook@Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών Γενεύης




Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια» -προπομπός της ταινίας που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής- προβλήθηκε στις 13 Οκτωβρίου σε επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη της Ελβετίας με ιδιαίτερη επιτυχία. Ενώ, για την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου ορίστηκε η παρουσίαση του έργου και στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η προβολή έγινε στο πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από τον Σύλλογο Ελληνίδων Κυριών Γενεύης και υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Γενεύη.

Η προβολή έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού κτηρίου Palais de l’ Athéneé παρουσία της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η οποία προλόγισε τον σκηνοθέτη με θερμά λόγια, εντοπίζοντας την θεματική του σταθερότητα και την ποιότητα της γραφής του.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν η Ναταλία Καποδίστρια και η Ντάρια Κοσκόρου, έσχατοι απόγονοι του Ιωάννη Καποδίστρια, ο διαπρεπής αρχαιολόγος και καθηγητής κύριος Pierre Ducrey, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, καθώς και ο τραπεζίτης κ. Pictet, απόγονος του Pictet de Rochemont, φίλου και συμπαραστάτη του Καποδίστρια στα δύσκολα.

Οι συντελεστές του δημιουργικού ντοκιμαντέρ για το ΚΙΚΠΕ είναι: Σενάριο-Σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής, Οργάνωση Παραγωγής Ελένη Σμαραγδή, Μοντάζ Στέλλα Φιλιπποπούλου, Διεύθυνση Φωτογραφίας Αλέξανδρος Σμαραγδής, Μουσική Μίνως Μάτσας.

Για το έργο ο Βαγγέλης Παπαθανασίου παραχώρησε δωρεάν μέρος από το μουσικό έργο του “RAPSODIES”. Η αφήγηση στο έργο έγινε από τους ηθοποιούς Μαρίνα Καλογήρου και Λεωνίδα Κακούρη.

Επίσης, συμμετέχουν ως ομιλητές ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, η απόγονος του Καποδίστρια Ναταλία Καποδίστρια, ο Κερκυραίος ιστορικός και ερευνητής Γιώργος Σκλαβούνος, ο ιστορικός Παναγιώτης Πασπαλιάρης, ο μελετητής του Κυβερνήτη Δημήτρης Πλευράκης, ο Πάτερ Εμμανουήλ του Ιερού Ναού της Αίγινας, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα ‘Αντρεϊ Μάσλοβ και ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έφυγε ο «Άγιος» του Ελληνικού Μπάσκετ: Ο Γιάννης ο Κωσταλάς δεν είναι πια ανάμεσα μας, η Νέα Υόρκη πενθεί…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: