Θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Συζήτησαν τη σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ.Τζο Μπάιντεν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο στο Όβαλ Όφις του Λευκού Οίκου. Photo: GOA, D. Panagos




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον συνεχάρη για τα τριάντα χρόνια της ηθικής και της πνευματικής ηγεσίας του ως Οικουμενικού Πατριάρχη, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με την προεδρική ανακοίνωση:

“Ο Πρόεδρος εξέφρασε ανακούφιση για την ταχεία ανάρρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Συζήτησαν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα βήματα για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 και τη σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.

Η συνάντησή τους υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες στην αντιμετώπιση του φάσματος των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι, καθώς και τη δεκαετή φιλία και εταιρική σχέση μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και της Παναγιότητάς Του του Οικουμενικού Πατριάρχη”.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Steven Ricchetti, βοηθός και σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, η Αμάντα Σλότ, επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), ο John McCarthy, ειδικός σύμβουλος του κ. Μπάιντεν, και ο Kevin Boyd, διευθυντής Ευρώπης και Ασίας στο NSC.

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος και ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ο Μπλίνκεν στο πλευρό του κ. Βαρθολομαίου: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: