Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι επτά αστυνομικοί του Περάματος [video - φωτογραφίες]

Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγούνται οι 7 αστυνομικοί που συμμετείχαν σε καταδίωξη στο Πέραμα το περασμένο Σάββατο, όπου σκοτώθηκε ένας 18χρονος, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Στον ανακριτή Πειραιά οδηγήθηκαν, το πρωί της Τετάρτης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣέξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά.

Συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Αλεξη Κούγια, αναμένεται να περιγράψουν εκ νέου τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το αιματηρό περιστατικό και στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για την τύχη τους.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί στις αρχές ο 15χρονος, ο οποίος αναζητείται και φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος που δεν σταμάτησε στον έλεγχο των αστυνομικών και στη συνέχεια όταν κλείστηκε από το λεωφορείο, έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν πίσω από το όχημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν συνολικά 38 φορές και οι δύο από τις σφαίρες τραυμάτισαν θανάσιμα τον νερό Ρομά που φέρεται να καθόταν στο πίσω κάθισμα. Ο 16χρονος, που φέρεται να καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού τραυματίστηκε και συνελήφθη ενώ το τρίτο άτομο που διέφυγε -15 ετών- σύμφωνα με την υπεράσπιση ήταν ο οδηγός.

«Οι αστυνομικοί γάζωσαν τον γιο μας από πάνω μέχρι κάτω»

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν χθες, Τρίτη 26 Οκτωβρίου οι γονείς του 18χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 18χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή, συνοδεύτηκε από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Η «Βαλίτσα του Στρατιώτη»: Ταξίδι στην ιστορία με ένα στρατιωτικό αμπέχονο και το κρυμμένο γράμμα στη μάνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: