Θα παραμείνει στο νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος: Αν και νοιώθει καλύτερα…

Στιγμιότυπο από την επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Πατριαρχικής Συνοδείας στην αεροπορική βάση “Andrews” στο Μέριλαντ, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021. Photo: GOA, D. Panagos




Κατόπιν σύστασης των γιατρών του νοσοκομείου George Washington, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αναμένεται να εξέλθει του νοσοκομείου το πρωί της Δευτέρας. Ο Παναγιώτατός αισθάνεται καλά, τονίζουν οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρθολομαίος αντιμετωπίζει πρόβλημα πίεσης και οι ιατροί προσπαθούν να ελέγξουν το σοβαρό αυτό ιατρικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο βάσει του αρχικού τουλάχιστον προγράμματος θα συναντηθεί αύριο, έχει δείξει από το πρωί προσωπικό ενδιαφέρον και έχει ζητήσει να ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προθυμοποιήθηκε, μάλιστα, να στείλει στο νοσοκομείο τον προσωπικό γιατρό του, ο οποίος επικοινώνησε για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του Πατριάρχη και δήλωσε πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει, αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ άρχισε το λεγόμενο blame game. Για αυτούς που επέμεναν να κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, γι’ αυτούς που επέμεναν να σχεδιάσουν ένα βαρύ πρόγραμμα για τον κ. Βαρθολομαίο.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης -κατόπιν εισήγησης του κ. Ελπιδοφόρου- σχεδιάζει να υποβιβάσει τους μητροπολίτες σε επισκόπους, μία εξέλιξη που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι λίγο πριν την αναχώρηση του από το ξενοδοχείο St. Regis για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία, ίσως λόγω της μακράς πτήσης από την Κωνσταντινούπολη στην Ουάσιγκτον.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί και ήδη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, λένε οι συνεργάτες του. Πρόκειται για κόπωση από το ταξίδι και το jet lag. Οι συνεργάτες του περιμένουν να συνεχιστεί η επίσκεψη κανονικά από αύριο Δευτέρα.

Προς το παρόν περιμένουμε να ακούσουμε την ανακοίνωση των Αμερικανών ιατρών. Λέγεται ότι η πίεση του κ. Βαρθολομαίου είναι εξαιρετικά υψηλή.

Με την ευκαιρία να μεταδώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανακοίνωσαν ακόμα τις συναντήσεις αλλά πιστεύεται ότι θα γίνουν. Ανάλογα βέβαια και από την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Βαρθολομαίου είναι βαρύ. Μετά την Ουάσιγκτον θα πάει στην Ιντιάνα, στο Πίτσμπουργκ και στη Νέα Υόρκη.

Ο ισχυρός άνδρας της Εκκλησίας της Αμερικής υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: