Στυγερή δολοφονία στο Εκουαδόρ: Νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι ο αθλητής του στίβου, Άλεξ Κινιόνες [video]

File photo Ο αθλητής του στίβου από το Εκουαδόρ, Άλεξ Κινιόνες. Screenshot via Youtube EL TRICOLOR TV




Με στυγερό τρόπο δολοφονήθηκε ο πρωταθλητής του στίβου Άλεξ Κινιόνες στο Εκουαδόρ, σε φονική ενέδρα στην πόλη Γουαγιακίλ.

Ο 32χρονος φιναλίστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και «χάλκινος» πρωταθλητής στη Ντόχα πριν από δύο χρόνια, σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο λόγος της δολοφονίας παραμένει –ακόμη– άγνωστος.

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της δολοφονίας:

Ο Κινιόνες και ένας φίλος του (γνωστός μουσικός της περιοχής), δέχθηκαν πυρά από άγνωστους δράστες στη γειτονιά του Γουαγιακίλ, Κολίνας ντε λα Φλόριδα.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 21:00, σύμφωνα με μάρτυρες. Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Γκιγιέρμο Λάσο κήρυξε προ τεσσάρων ημερών τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ο Ρομπέρτο Ιμπάνιεθ, πρόεδρος της αθλητικής Ομοσπονδίας του Γκουάγιας, επιβεβαίωσε τον θάνατο μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Η καρδιά μου είναι συντετριμμένη, δε βρίσκω λέξεις για να περιγράψω το κενό που νιώθω. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τόση κακία και ανασφάλεια! Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Άλεξ, θα μου λείπεις για πάντα», έγραψε.

 

Ο Κινιόνες απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξαιτίας ποινής από τη Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) διότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του όσον αφορά τρεις ελέγχους για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η έφεσή του, απορρίφθηκε.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Γυναικοκτονία στην Κένυα: Συνελήφθη ο σύζυγος της Άγκνες Τιρόπ για τη δολοφονία της πρωταθλήτριας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: