Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας: Κλειστά τα σχολεία

Eικόνα από μια από τις πολλές καταρρεύσεις που προκάλεσαν τα νερά της νεροποντήςστην Κέρκυρα. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Εγκλωβισμοί – απεγκλωβισμοί

Τον απεγκλωβισμό πολλών επιβατών ΙΧ αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν ή παρασύρθηκαν από την υπερχείλιση του ρέματος μετά από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίς το μεσημέρι την Κέρκυρα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Μεσογγή και τα Μωραΐτικα.

Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ).

Ήδη, οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού ξεπερνούν τις 300, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει και πολλά σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο αριθμός τους. Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οδηγοί και επιβάτες που απεγκλωβίστηκαν από τα ΙΧ αυτοκίνητά του έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Super Puma για διασώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες Super Pouma της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνει στο νησί της Κέρκυρας για να πάρει μέρος σε διασώσεις πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Α. Ταπάσκου
Κέρκυρα, Ελλάδα

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας “Μπάλλος”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: