Πολλά νεύρα στην Άγκυρα: Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο

Photo Ζεύγος μαχητικών F – 16 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ




Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε θερμό επεισόδιο στον αέρα του Αιγαίου κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμπλοκής ελληνικών μαχητικών με τουρκικά τα οποία είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το πρωί της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου.

Ελληνικά μαχητικά της 335 Μοίρας “Τίγρης” που απογειώθηκαν από τη Σκύρο έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Ο Τούρκος πιλότος έκανε σε επικίνδυνο ελιγμό και διασταυρώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση με το ελληνικό F- 16 ενώ βρισκόταν λίγες δεκάδες μέτρα μπροστά από τη μύτη του ελληνικού μαχητικού.

Όταν οι Τούρκοι κινήθηκαν ανατολικά βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τα ελληνικά μαχητικά και η καταδίωξη συνεχίστηκε ώσπου οι Τούρκοι έριξαν φωτοβολίδες αυτοπροστασίας για να ξεφύγουν. Οι φωτοβολίδες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και να προκληθεί πολύ σοβαρό ατύχημα.

Με πληροφορίες από Οpen Tv

Το κρεσέντο των προκλήσεων κρύβει τον φόβο του Ερντογάν για το μέλλον: Μόνος, χωρίς νέα όπλα και ανταλλακτικά για τα F-16

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: