«Ο τοξοβόλος είναι προσήλυτος Μουσουλμάνος»: Νέα σενάρια για τον δράστη από τα νορβηγικά ΜΜΕ

Ερευνες της ατσυνομίας μετά την πολύνεκρή επίθεση. EPA/TERJE BENDIKSBY NORWAY OUT




Ο 37χρονος Δανός πολίτης που κατηγορείται για τον θάνατο πέντε ανθρώπων στο Κόνγκσμπεργκ είναι προσήλυτος Μουσουλμάνος, γνωστός στις αστυνομικές αρχές αλλά και σε επαφή με υπηρεσίες υγείας της περιοχής, υποστηρίζουν πληροφορίες τοπικών μέσων.

Ο 37χρονος, που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί επισήμως, συνελήφθη στις 6.47 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Κόνγκσμπεργκ ύστερα από ένα ημίωρο επίθεσης με τόξο και βέλη που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο, σε ένα αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε από ένα σούπερ μάρκετ.

Διάφορες ανεξάρτητες πηγές, ανέφεραν στο Νορβηγικό τηkλεοπτικό δίκτυο TV2 ότι ο 37χρονος που ζούσε για χρόνια στην πόλη, είναι προσήλυτος Μουσουλμάνος.

Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα πιθανά κίνητρα πίσω από την επίθεση , αν και οι επικεφαλής της Ούβιντ Ας (Øyvind Aas) το βράδυ της Τετάρτης δήλωνε ότι εξετάζεται κατα πόσον πρόκειται για τρομοκρατία.

Μία άλλη αξιωματούχος της αστυνομίας (Irén Svane Mathiassen) δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για διάφορα ζητήματα και ότι είχε έρθει σε επαφή με τις κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, αρκετές φορές.

Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο δράστης έχει ομολογήσει την πράξη του και συνεργάζεται με τις αρχές.

Με πληροφορίες από Daily Mail 

Μακελειό στη Νορβηγία: 37χρονος Δανός ο τοξοβόλος που σκόρπισε το θάνατο με τη φαρέτρα στον ώμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: