Ο GOAT Φέτντερερ, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια εκτός 10άδας στην παγκόσμια κατάταξη του τένις

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών Ρότζερ Φέντερερ EPA/JASON O kSZENES




Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ θα βρεθεί εκτός του Top-10 της επόμενης κατάταξης ATP, για πρώτη φορά μετά σχεδόν πέντε χρόνια, ως συνέπεια της χθεσινής πρόκρισης του Πολωνού Χούμπερτ Χούρκατς στους «16» του Masters 1000 στο Indian Wells.

Η απουσία του Φέντερερ από το Indian Wells θα του κοστίσει 480 πόντους και, σε συνδυασμό με την πρόκριση του Χούρκατς (σήμερα 12ος στο ATP), θα φέρει τον Ελβετό από την 9η στην 11η θέση στον κόσμο, στην επόμενη κατάταξη που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Ο Ελβετός πρωταθλητής, μετά από μία σχεδόν… άδεια χρονιά το 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19 και δύο επεμβάσεις στο δεξί γόνατο, επέστρεψε την άνοιξη. Αλλά μετά από 13 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός προημιτελικού στο Wimbledon, έκλεισε τη σεζόν του στο Λονδίνο, λόγω της επανεμφάνισης προβλημάτων στο δεξί γόνατο. Αυτή η παρατεταμένη απουσία του από τα κορτ, είχε ως συνέπεια να χάσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, όπου ήταν ακόμα στην 5η θέση στην αρχή του έτους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτός που προκαλεί την έξοδό του από το Top-10, ο Χούρκατς, είναι ήδη αυτός που τον νίκησε στα προημιτελικά στο Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Φέντερερ, ο οποίος γιόρτασε τα 40α γενέθλιά του αυτό το καλοκαίρι, μπήκε στο Top-10 στις 20 Μαΐου 2002. Το «άφησε» μόνο για μερικές εβδομάδες μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2002 και από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, λόγω τραυματισμού.

Ο Ελβετός, νικητής σε 20 τουρνουά Grand Slam, εξακολουθεί να μην σχεδιάζει, παρά την ηλικία του και τα προβλήματα στο γόνατό του, να τερματίσει την καριέρα του. «Τα χειρότερα είναι πίσω μου και είμαι ανυπόμονος για όλα όσα έρχονται», είπε στα μέσα Σεπτεμβρίου, χωρίς να διακινδυνεύσει να ορίσει ημερομηνία για την επιστροφή του στο γήπεδο, πιστεύοντας ότι θα χρειαστεί «λίγη ακόμα υπομονή».

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Indian Wells: Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Φάμπιο Φονίνι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: