Νέο άλμπουμ από τους Duran Duran: 40 χρόνια από το ντεμπούτο του συγκροτήματος [video]

File photo: Το βρετανικό συγκρότημα Duran Duran κυκλοφόρησε το 15ο άλμπουμ «Future Past». Screenshot via YouTube/ALTERNATIVE ROCK




Το βρετανικό συγκρότημα Duran Duran κυκλοφόρησε το 15ο άλμπουμ «Future Past», 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο του γκρουπ.

Το άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε σε πλατφόρμες  τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (22 Οκτωβρίου), περιέχει κομμάτια μεταξύ άλλων με τους Tove Lo και Mike Garson .

«Δεν θα περιμέναμε ποτέ να εξακολουθούμε να κάνουμε μουσική μαζί μετά από τόσο καιρό. Ήμασταν απλώς παιδιά και ήμασταν μαζί στο πανκ ροκ», είπε το μέλος του συγκροτήματος John Taylor.

Το τραγούδι “Anniversary” στο νέο άλμπουμ γιορτάζει τα 40 χρόνια από τότε που το συγκρότημα – αποτελούμενο από τους Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor και Roger Taylor – κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1981.

  • «Το «Anniversary» είναι ένα τραγούδι που γιορτάζει την εποχή που ήμασταν μαζί ως συγκρότημα, αλλά είναι επίσης ανοιχτό σε όλους και σε οτιδήποτε θέλει να γιορτάσει κανείς», είπε ο Taylor.

Ανατρέχοντας στο πρώτο τους άλμπουμ, ο Rhodes πρόσθεσε: «Θέσαμε τις παραμέτρους μας  ευθύς εξ αρχής. Το πρώτο μας άλμπουμ είχε χορευτικά τραγούδια… αλλά είχε επίσης ένα εξάλεπτο instrumental με ορχήστρα και μερικά πιο σκοτεινά τραγούδια.»

«Πάντα νιώθουμε άνετα να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά είδη μουσικά».

  • Το γκρουπ αποκάλυψε ότι ξεκίνησαν να εργάζονται για το νέο τους άλμπουμ το 2018, αλλά η πανδημία τους ανάγκασε να καθυστερήσουν το έργο για 10 μήνες.

«Κατά κάποιον τρόπο είχε τα πλεονεκτήματα του  γιατί δεν είχαμε ποτέ αυτή την εμπειρία πριν, και μπορούσαμε να το δούμε με φρέσκα μάτια και να ακούσουμε με φρέσκα αυτιά», είπε ο Ρόουντς. “Έχει μια εντελώς νέα αίσθηση για εμάς.”

Το 2016 τα μέλη των Duran Duran με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχασαν τα δικαιώματά τους στις ΗΠΑ για μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια τους.

Με πληροφορίες από Independent

 

Πρεμιέρα για εννέα ταινίες: Ένας αγνώριστος Τζόνι Ντεπ, μια σικελική νοσταλγία και ο Γκαγκάριν από τη Γαλλία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: