ΝΔ για Pandora Papers: Στοχοποιήθηκε ο Αναστασιάδης, γι’ αυτό οι ευρωβουλευτές μας απείχαν ψηφοφορίας

File photo: H εικονογράφηση του βρετανικού The Guardian για το δικηγορικό γραφείο “Νίκος Αναστσιάδης” στο πλαίσιο των διαρροών στα Pandora Papers.




Mε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ευρωβουλευτές της απείχαν από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα Pandora Papers, παρότι θέση τους κόμματος είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και «γκρίζες ζώνες».

Όπως αναφέρει η ΝΔ, “η θέση της αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της καταγράφηκαν ως συμφωνούντες με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος.

“Η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους.
Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι «γνωστοί», τη σπέκουλα”.

Το σκίτσο που συγκίνησε τον Νίκο Δένδια: Εύχομαι να μην τραυματιστεί ξανά κανένα παιδί και να υπάρξει ειρήνευση στη Λιβύη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: