Μην πανικοβάλλεστε, λέει η κυβέρνηση Τζόνσον: Δεν θα λείψουν δώρα και παιχνίδια από την αγορά των Χριστουγέννων

File photo: EPA/Paolo Salmoirago




Η Βρετανία έδωσε σήμερα το μήνυμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους για τα Χριστούγεννα χωρίς πανικό και ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη δώρων, ύστερα από την εκτροπή εμπορευματοκιβωτίων με παιχνίδια και ηλεκτρικές συσκευές από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας διότι ήταν πλήρες.

Η Maersk, η μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, εξέτρεψε κάποια από τα σκάφη της από το λιμάνι Φέλιξστοου στην ανατολική Αγγλία καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος για να τοποθετηθούν τα κοντέινερ στο λιμάνι εν μέσω οξείας έλλειψης οδηγών φορτηγών.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάρει παιχνίδια για τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Όλιβερ Ντάουντεν, εκ των προέδρων του συντηρητικού κόμματος, στο δίκτυο Sky ερωτηθείς για τα προβλήματα στο λιμάνι Φέλιξστοου.  Δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι φέτος τα χριστουγεννιάτικα δώρα θα παραδοθούν.

Ο Ντάουντεν, που είναι επίσης υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, δήλωσε ότι η κατάσταση βελτιώνεται στο λιμάνι και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι διεθνή –όπως η έλλειψη οδηγών φορτηγών και η συμφόρηση στα λιμάνια.

«Η κατάσταση βελτιώνεται», δήλωσε ο Ντάουντεν αναφορικά με την κατάσταση στο Φέλιξστοου, που διαχειρίζεται το 36% των φορτίων σε εμπορευματοκιβώτια στη χώρα. Ερωτηθείς εάν οι πολίτες θα πρέπει να ξεκινήσουν τώρα τις αγορές τους για τα Χριστούγεννα, δήλωσε: «Απλά θα έλεγα, κάντε τις αγορές σας όπως συνήθως».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Το Brexit απειλεί να εξαφανίσει την γαλοπούλα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Βρετανών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: