Κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως τον Ελληνα …Τζώρτζ Φλόιντ! Εγινε στο Πέραμα κατάχρηση αστυνομικής βίας;

FILE PHOTO: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Tάκης Θεοδωρικάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, STR




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Από δω κι από εκεί, κάποιοι επιμόνως προσπαθούν να κατασκευάσουν, την εκδοχή ενός Ελληνα …Τζώρτζ Φλόιντ. Του Αφροαμερικανού «μάρτυρα» που έχασε τη ζωή του από την σαδιστική κακομεταχείριση ενός ασυνείδητου Αμερικανού αστυνομικού, ο οποίος έκανε κατάχρηση βίας, χωρίς το θύμα να προβάλει αντίσταση.

Αυτό πυροδότησε ένα κίνημα εξέγερσης των μαύρων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες που με την σειρά του κατέληξε σε ασκήσεις ομαδικής βίας, τρομοκρατία των δρόμων και καταστροφές ξένης περιουσίας. Ορισμένοι, λοιπόν, θα ήθελαν να συμβεί το ίδιο και στη χώρα μας.

Όμως τα όσα συνέβησαν προχθές στο Πέραμα δεν έχουν καμία σχέση με την Αμερική και τον Φλόιντ. Αστυνομική βία υπήρξε, αλλά σε συνθήκες αυτοάμυνας, απέναντι σε μία απειλή το μέγεθος της οποίας εκείνη την ώρα δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί.

  • Δεν μπορούσαν να ξέρουν οι Ελληνες αστυνομικοί αν στο αυτοκίνητο που καταδίωκαν ήταν ένα κλεφτρόνι, ή ένας τρομοκράτης με Καλάσνικωφ και χειροβομβίδες. Γι αυτό έκριναν σκόπιμο να τον σταματήσουν με χρήση πραγματικών πυρών.

-Αντίστοιχα αν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάποιος επιχειρούσε στην διάρκεια καταδίωξης να «εμβολίσει» αστυνομικό με μοτοσυκλέτα, απλά θα είχε…εξαερωθεί. Θα τον είχαν κάνει κόσκινο. Χωρίς να ρωτήσουν αν είναι ,άσπρος, μαύρος, Ινδιάνος, γκέι, διεμφυλικός ανήλικος, ή ηλικιωμένος.

Σε οποιοδήποτε άλλο ευνομούμενο κράτος επίσης, η αστυνομία θα είχε κάνει αυτό που έκαναν οι δικοί μας, χωρίς να φτάσουν οι αμυνόμενοι αστυνομικοί στον εισαγγελέα. Οι φωτογραφίες και μόνο από το σκαρφαλωμένο αυτοκίνητο πάνω στις μηχανές της ΔΙΑΣ, θα ήταν πειστήριο για την δολοφονική πρόθεση του καταδιωκόμενου.

Το πολύ-πολύ να είχε διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν η βία που ασκήθηκε ήταν δυσανάλογη ως προς το μέγεθος της απειλής. Και δεν θα κατέληγε πουθενά γιατί-ξαναλέω-το μέγεθος της απειλής σε τέτοιες περιπτώσεις, που δεν ξέρεις ποιόν έχεις απέναντι,  είναι κάτι υποκειμενικό. Η δουλειά του αστυνομικού είναι να σταματήσει αυτόν που εξελίσσεται σε δημόσιο κίνδυνο. Τα μέσα και ο τρόπος βεβαίως κρίνονται.

Ομως κάποιος που επιχειρεί να γκρεμίσει με ένα αυτοκίνητο τις μηχανές της ΔΙΑΣ, μαζί με τους αναβάτες τους, φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει σε ένα σπίτι πολιτών οι οποίοι κατά κακή τους τύχη δεν θα…υποδύονταν ότι κοιμούνται, όπως είχε συστήσει ένας αλήστου μνήμης υπουργός δημόσιας τάξης του Σύριζα.

Ας γίνει λοιπόν έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικοί, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου που είδαν την ζωή τους να κινδυνεύει, μπορούσαν να είχαν αντιδράσει αλλιώς. Καλοδεχούμενη. Ας γίνει και μια έρευνα, όμως για το τι ακριβώς εντολές τους έδινε το «κέντρο».

  • Γιατί αν τους έλεγε «Σταματήστε την καταδίωξη επειδή κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα(και) των υπόπτων», φοβούμαι ότι ο εισαγγελέας θα έχει διπλή δουλειά. Εκτός και αν με κάποιο παράξενο τρόπο, είχε μαντέψει το «κέντρο», ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν κάτι παραβατικοί πιτσιρικάδες και όχι σκληροί ποινικοί ή τρομοκράτες. Οπότε πάω πάσο, αλλά θα ήθελα να μάθω πώς προέκυψε η…μαντεψιά.

Συγκοινωνούντα δοχεία το «κέντρο» με καταυλισμό Ρομά; Όλα παίζουν στην Ελλάδα της «διαφορετικότητας» και του παραλόγου.  Όμως ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των οξύμωρων;  Οι Ελληνες αστυνομικοί θα φοβούνται να κάνουν την δουλειά τους, για να μη βρουν τον μπελά τους.

Μεθαύριο θα βλέπουν τον επόμενο…Σαμουράι να κυνηγάει πολίτες με το σπαθί  και θα διστάζουν να τον πυροβολήσουν γιατί δεν έδωσε εντολή το κέντρο. Που νόμιζε ότι απλώς ξεκίνησε το Τριώδιο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ανάπτυξη με τους φοιτητές στα …συσσίτια; Δυστυχώς, δηλητηριάζουν την κοινωνία σε οικονομική ανέχεια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: