Ηχητικό ντοκουμέντο: Όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών με το κέντρο – Η περίεργη εντολή του διοικητή της Τροχαίας που όμως δεν τηρήθηκε

Το αυτοκίνητο και οι μηχανές των αστυνομικών στο Πέραμα στο σημείο που σημειώθηκε το επεισόδιο με κατάληξη τον θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου Image via Glomex




Οι διαλόγοι των αστυνομικών της ΔΙΑΣ με το κέντρο της αστυνομίας είναι αποκαλυπτικοί για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα με κατάληξη το θάνατο του 20χρονου ρομά που επέβαινε με άλλους δύο στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που μεταδόθηκε από τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτό που αρχικά διαπιστώνεται είναι το γεγονός πως μόλις εντοπίζεται το αυτοκίνητο και αρχίζει η καταδίωξη το κέντρο της άμεσης δράσης δίνει την εντολή να κινηθούν με προσοχή προκειμένου να το σταματήσουν και να συλλάβουν τους επιβαίνοντες.

Λίγα όμως λεπτά αργότερα και ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία εμπλοκή το κέντρο επανέρχεται και μεταφέρει στους αστυνομικούς σαφή εντολή του Α-100 (διοικητή της τροχαίας) να σταματήσει η καταδίωξη και κανείς να μην ακολουθήσει το κλεμμένο αυτοκίνητο, ούτε να ξαναασχοληθεί μαζί του.

Κανείς δεν διευκρινίζει για ποιό λόγο δίνεται η συγκεκριμένη εντολή. Και αυτό είναι περίεργο.

Αυτό όμως που είναι περισσότερο περίεργο είναι ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών που καταδιώκουν το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο από την αρχή έχουν ενημερώσει ότι επιβαίνουν «τρεις αθίγγανοι» δεν σταματά.

Στις επανειλημμένες εντολές του κέντρου ένας από αυτούς υποστηρίζει ότι προφανώς δεν ακούνε πάνω στις μηχανές γιατί έχουν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι ο ίδιος έχει μείνει πίσω από ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να τους προλάβει.

Στη συνέχεια ακούγονται και πάλι οι αστυνομικοί όταν έχει συμβεί η εμπλοκή και ενημερώνουν το κέντρο της άμεσης δράσης τόσο για τους πυροβολισμούς όσο και για τον τραυματισμό των δυο επιβατών απαντώντας στη σχετική ερώτηση ότι αναγκάστηκαν γιατί το αυτοκίνητο κινήθηκε κατά ενός συναδέλφου τους που ήταν πεσμένος κάτω.

Σε κάθε περίπτωση οι διάλογοι αυτοί είναι αποκαλυπτικοί και προκαλούν τρία βασικά ερωτήματα:

  • Πρώτον γιατί δόθηκε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη ενός κλεμμένου αυτοκινήτου που έτρεχε με δαιμονιώδη ταχύτητα μέσα στην πόλη παραβιάζοντας όλους τους ερυθρούς σηματοδότες.
  • Δεύτερον γιατί δεν υπάκουσαν οι αστυνομικοί στην εντολή ακόμη κι αν ήταν λανθασμένη
  • Τρίτον γιατί δεν υπήρξε από την πρώτη στιγμή η εκπόνηση κάποιου επιχειρησιακού σχεδίου για την σύλληψη των δραστών χωρίς να εκτεθούν σε κίνδυνο οι αστυνομικοί και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να κάνουν χρήση των υπηρεσιακών τους περιστρόφων ρίχνοντας μάλιστα 38 σφαίρες χωρίς να πετύχουν ούτε τα λάστιχα, ούτε τη μηχανή του οχήματος για να το ακινητοποιήσουν.

HJ με πληροφορίες από τηλεοπτικό σταθμό Mega

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Επίσκεψη κλιμακίου στην περιοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: