Οι Ιάπωνες δεν αστειεύονται με τον κορωναϊό: Τρώνε μέσα σε φανάρια, για τήρηση των υγειονομικών αποστάσεων [photos]

Photo Το εστιατόριο που χρησιμοποιεί τα ιαπωνικά φανάρια ως μέσο προστασίας για τον κορωναϊό. Screenshot via Instagram hoshinoya.official HOSHINOYA|星のや




Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την πειθαρχία τους και την εργατικότητά τους, φαίνεται όμως ότι δεν τους λείπει και η διάθεση να πρωτοτυπήσουν. Στην εποχή της πανδημίας, ο κλάδος της εστίασης παγκοσμίως αναζητά τρόπους να μη μειωθεί η πελατεία και να τηρούνται παράλληλα οι υγειονομικοί κανόνες και στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρήκαν τη λύση.

Εδώ και λίγες ημέρες, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Hoshinoya στο Τόκιο ξεκίνησε να προσφέρει δείπνα chochin. Τα φανάρια chochin είναι εδώ και καιρό μόνιμο χαρακτηριστικό των σημείων εστίασης αλλά και των επιχειρήσεων στην Ιαπωνία και το ξενοδοχείο τα επανεπινόησε ως διαχωριστικά μεταξύ συνδαιτημόνων σε τραπέζι.

Τα κατά παραγγελία κατασκευασμένα φανάρια αιωρούνται πάνω από το κεφάλι εκάστου συνδαιτημόνα, επιτρέποντάς του να βγάλει κατά τη διάρκεια του γεύματος την προστατευτική μάσκα του. Κύριος στόχος της ιδέας είναι να μπορούν οι συνδαιτημόνες να απολαύσουν συζήτηση στο τραπέζι χωρίς τον κίνδυνο να μην ακούν το τι ακριβώς είπε ο συνομιλητής τους ή να μην μπορούν να διαβάζουν τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου. Μπορούν ακόμη και να ανταλλάσσουν άφοβα οργισμένες κουβέντες χωρίς να κινδυνεύουν από τα σταγονίδια-φορείς του κορωναϊού που θα εκτοξεύονται.

Το Hoshinoya Tokyo επέλεξε φανάρια που κατασκευάζει το εδώ και πάμπολλα χρόνια αναγνωρισμένο κατάστημα φαναριών Kojima Shoten, το οποίο ιδρύθηκε στο Κιότο την περίοδο Έντο. Έχουν διάμετρο 75 εκατοστών, ύψος 102 εκατοστών και διαθέτουν ένα μεγάλο διαφανές τμήμα από βινύλιο πάχους 0.15 χιλιοστών. Ενσωματωμένο φως φωτίζει απαλά το πρόσωπο όποιας/όποιου μπαίνει κάτω από το φανάρι.

Το «Tokyo Lantern Dinner», με α λα καρτ μενού που ακούει στο όνομα «Nippon cuisine ~ Fermentation ~», λαμβάνει χώρα σε ιδιωτικό χώρο με εμβαδόν 40 τετραγωνικά μέτρα και του οποίου ο αέρας ανανεώνεται πεντέμισι φορές την ώρα (η ιαπωνική νομοθεσία για θέματα δόμησης επιβάλλει ανανέωση 0,5 φορές την ώρα).

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το πρώτο μουσείο Μαντάμ Τισό στον αραβικό κόσμο: Νέο παράρτημα με τα θρυλικά κέρινα ομοιώματα στο Ντουμπάι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: