Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η ακρίβεια και οι διεργασίες για τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι διεργασίες με στόχο τον διορισμό ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, η εκλογική διαδικασία στην ΕΔΕΚ και οι αυξήσεις σε τιμές προϊόντων είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν, στα πρωτοσέλιδά τους, σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Θα τα καταφέρουμε το 2023 με την αυτονόμηση των νοσοκομείων» γράφει πως σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το πλάνο της αυτονόμησης προχωρεί κανονικά βάσει χρονοδιαγραμμάτων και αναμένεται ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε καθεστώς ανταγωνισμού, χωρίς κρατική στήριξη. Αλλού γράφει πως στα κατεχόμενα μοιράζουν «υπηκοότητες» σαν τα κόλλυβα. Επίσης κάνει λόγο για εκλογικό θρίλερ στην ΕΔΕΚ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παρέμβαση μελών του ΣΑ για ειδικό αντιπρόσωπο» πως αναμένονται επισκέψεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες για επί τόπου διαβουλεύσεις με στόχο να επιτευχθεί λύση στο θέμα διορισμού ειδικού αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών. Αλλού αναφέρεται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την ΚΟΕ. Επίσης γράφει για δάνεια που δόθηκαν σε δημόσιους οργανισμούς και έγιναν «κόκκινα».

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Έρχεται τσουνάμι αυξήσεων» αναφέρει πως θα υπάρξουν αυξήσεις μέχρι και 20% στο ψωμί, 10% στο υγραέριο, 7% στον καφέ καθώς και σε άλλα προϊόντα. Σε άλλο θέμα γράφει πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ) εντόπισε κακόβουλη προσπάθεια πυρκαγιάς σε αγροτική περιοχή στην Ορούντα. Αλλού αναφέρει πως το Κτηματολόγιο καταγράφει περιουσίες με ντρόουν.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σε κίνδυνο η ασφάλεια νοσηλείας των νεογνών» πως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Προεδρικό με τον ΟΚΥπΥ χωρίς να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των νοσηλευτηρίων. Επίσης αναφέρεται σε αργοπορία στην έναρξη των μαθημάτων στα ΚΙΕ που στοιχίζει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακόμη γράφει πως για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου για το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη και το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απόφαση για ενισχυτική δόση ‘σε μερικές εβδομάδες’» πως αναμένεται η λήψη απόφασης τις επόμενες εβδομάδες για το κατά πόσον θα υπάρξει ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τον γενικό ενήλικο πληθυσμό αλλά δεν υπήρξε συζήτηση για αυτό από τους ειδικούς για την COVID-19.

Αλλού αναφέρει πως η χρήση ενός drone απέτρεψε μια πιθανή πυρκαγιά όταν εντόπισε έναν άνδρα ηλικίας 70 ετών να ανάβει φωτιά στην Ορούντα. Ακόμη γράφει για τη σύλληψη ενός ατόμου στη Λεμεσό, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust, κατά εγκληματικής οργάνωσης, που ασχολείτο με διαδικτυακές απάτες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Ερντογάν απαγόρευσε την είσοδο στην Τουρκία σε Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο: Σάλος στα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: