Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η νέα στρατηγική για προσέλκυση επιχειρήσεων, η διαγραφή 45 πολιτογραφημένων Κύπριων με απόφαση Υπουργικού, η καταγγελία Αναστασιάδη σε Γκουτέρες και ΕΕ για τη γη, που παραχώρησε στον Απόστολο Ανδρέα το κατοχικό καθεστώς στον κατοχικό στρατό…

… η μαύρη λίστα του 2021 των νεκρών από COVID 19 και το κύμα των αντιδράσεων για το διάλογο που ανοίγει για το θέμα της ευθανασίας στην Κύπρο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στο κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Νέα στρατηγική για προσέλκυση επιχειρήσεων» αναφέρεται στην παρουσίαση της νέας στρατηγική από την κυβέρνηση και ότι το νέο σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα «χρυσά διαβατήρια» από 45 πολιτογραφημένους Κυπρίους. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην καταγγελία Αναστασιάδη σε Γκουτέρες και ΕΕ για τη γη, που παραχωρεί στον Απόστολο Ανδρέα το κατοχικό καθεστώς στον κατοχικό στρατό.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Παίρνουν πίσω διαβατήρια πολύ αργά και πολύ λίγα» αναφέρει ότι από τα 102 ονόματα που είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Νικολάτου ανακαλείται η πολιτογράφηση των 45. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για «χουβαρντά» Πρόεδρο και οκτώ νέους αδροπληρωμένους αξιωματούχους, αναφέροντας ότι στα 8 χρόνια διακυβέρνησης του Αναστασιάδη ίδρυσε μέχρι στιγμής τέσσερα υφυπουργεία και τέσσερα επιτροπάτα. Αλλού αναφέρεται στη μαύρη λίστα των νεκρών από COVID 19, λέγοντας ότι από τους 433 νεκρούς οι 350 ήταν ανεμβολιαστοί.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Άρπαξε 4.500 εταιρείες η Ζέτα» επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες για 4.500 εταιρείες, οι οποίες πήραν οικονομική στήριξη λόγω πανδημίας και τώρα απαιτείται να τη επιστρέψουν. Σε άλλη είδηση αναφέρει πως το θέμα της ευθανασίας στην Κύπρο ανάβει φωτιές, με τη συζήτηση που ανοίγει στη Βουλή να επιφέρει κύμα αντιδράσεων. Αλλού γράφει ότι η κατάσταση στην περιοχή Αγίου Συλά είναι άκρως ανησυχητική αφού σε 32 ημέρες ξέσπασαν 29 πυρκαγιές.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νέο σχέδιο προσέλκυσης επιχειρήσεων με δέλεαρ και πάλι πολιτογραφήσεις», αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ωστόσο απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις. Σε άλλο θέμα γράφει πως το κατοχικό καθεστώς εκχώρησε στον κατοχικό στρατό έκταση 145.000 τ.μ. στον Απόστολο Ανδρέα για 30 χρόνια. Αλλού αναφέρει πως η κυβέρνηση είναι θεατής στη νέα κούρσα αυξήσεων των τιμών των σιτηρών και καυσίμων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Διαγράφηκαν διαβατήρια από 45 επενδυτές» αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας για 45 επενδυτές, οι οποίοι δεν θα αποζημιωθούν αλλά θα  μπορούν να διατηρήσουν τις περιουσίες τους. Αλλού αναφέρεται στο μνημείο της πατάτας που στήθηκε στο χωριό Ξυλοφάγου και στους ανθρώπους που ποζάρουν για φωτογραφία δίπλα στη γιγαντιαία πατάτα.

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: